Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 7

 • De skapar corona-prognoser till 1177 Vårdguiden

  När covid-19 nu drabbar allt fler svenskar ökar trycket på 1177 Vårdguiden och de svenska sjukhusen. I syfte att fördela belastningen över det svenska vårdsystemet har forskare vid KTH tagit fram ett prognosverktyg.

 • 1 000 stockholmare testas för corona i påsk

  Hallå där, Niclas Roxhed. Idag, tisdag, skickar du och professor Jochen Schwenk på KTH och Scilifelab ut 1 000 coronatester till människor i Stockholm. Berätta mer!

 • Första steget mot coronavarnare taget

  Utvecklingen av ett varningssystem för utbrott av covid-19 fortskrider framåt. Forskare vid KTH kan nu rapportera att de lyckats fånga in det nya coronaviruset i avloppsvatten vid två av Stockholms reningsverk.

 • 10 procent av stockholmarna smittade

  Nu har de blodprover för coronatester som KTH-forskare skickade ut till stockholmarna före påsk kommit tillbaka och analyserats. Resultatet visar att 10 procent av de testade hade smittats av det nya coronaviruset.

 • Bullermätningar visar hur stockholmare följer coronaregler

  Forskare vid centret ECO2 Vehicle Design på KTH har undersökt hur bullernivåerna i centrala Stockholm påverkats under vårens coronapandemi. Resultaten tyder på att myndigheternas rekommendationer och restriktioner har lett till en väsentlig minskning av transporter och andra aktiviteter i staden. Studien bidrar till att nyansera bilden av hur den svenska "mjuka linjen" för att hantera pandemin fungerat i praktiken.

 • Brister i digital coronaspårning 

  Nu har forskare i Sverige och Danmark funnit svagheter i de digitala verktyg för spårning av coronasmitta som används i länder som Österrike och Singapore. Givet den ökade övervakningen av samhällsmedborgare som ett antal nationer infört efter att pandemin bröt ut kan forskningsresultatet vara en ögonöppnare.

 • Växande kunskap om virus i avloppet

  Under 2020 utvecklade forskare vid KTH en metod för att upptäcka förekomsten av coronavirus i avloppsvatten. Nu har de följt smittspridningen under snart två år och förfinat metoden. De har också undersökt förekomsten av olika virusvarianter sedan omikron dök upp.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22