Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 8

  • Kårtidningen fick följa Obama på KTH

  • Så vann KTH kampen om Barack Obama

    KTH med professor Mikael Lindström i spetsen drog det längsta strået när det avgjordes vilken miljöteknisk institution som Barack Obama skulle besöka i Sverige. Det var den effektiva kommunikationen med presidentens stab och några forskningsnyheter på KTH:s webb som gjorde att Obama till slut valde KTH, menar Mikael Lindström, dekan på Kemiskolan.

  • KTH:s miljöteknik i Obamas blickfång

    Vid 17-tiden på onsdagen stod KTH:s campus i världens mediala blickfång när den amerikanske presidenten träffade rektor och några av KTH:s forskare inom bränslecellsteknik. – Det här var verkligen ”once in a lifetime”. Men jag hoppas ändå få möjligheten att träffa Obama flera gånger, säger Göran Lindbergh, en av tre KTH-forskare som fick möta den amerikanske presidenten.

  • USA:s president kommer till KTH

    USA:s president Barack Obama kommer till KTH på onsdag nästa vecka. Han ska tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt få ett smakprov på KTH:s forskning inom förnyelsebar energi.

  • ”Sociala ingenjörer är framtidens ledare”

    Therese Norström ville göra en insats för de utsatta. Hennes undersökning i två byar i Mozambique visade att KTH-teknik för förnybar energi kan höja bybornas levnadsstandard flera gånger.

  • Rigorös säkerhet vid Obamas KTH-besök

    Säkerhetspådraget när Barack Obama kommer på onsdag är det största någonsin i KTH:s historia. Centrala delar av Campus KTH spärrades av redan på måndagskvällen för att förbereda ankomsten av den amerikanska presidenten och hans följe.

  • Forskarna framställer el ur trä

    I en tid då tillgången till energi är en fråga som berör många miljoner människor världen över har forskare vid KTH lyckats utvinna elektricitet genom att låta vatten passera genom förädlat trä. Arbetet har precis publicerats i den vetenskapliga tidskriften Advanced Functional Materials.

  • Sex ton batterier i bostadshus på KTH

    Ett större gäng batterier har installerats i ett forskningsprojekt i KTH Live-In Lab där KTH, Northvolt och Einar Mattsson forskar tillsammans och bland annat testar lagring av överskottsel från solceller. En av många problem som forskarna ska arbeta med är att vår elkonsumtion varierar både över årstiderna och från timme till timme.