Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 6

 • Bättre metod för att framställa material och biogas

  Forskare vid bland annat avdelningen för fiber- och polymerteknologi vid KTH har utvecklat en ny metod för att kunna kvalitetsbestämma cellulosa. Metoden kan innebära att kostnaderna för att framställa bioplaster och biogas blir lägre.

 • Forskningsmiljoner till stöddig elkabel

  När Stiftelsen för Strategisk Forskning - SSF - nu delar ut 80 miljoner kronor tillfaller 32 av dem två stycken KTH-forskare. Ulf Gedde - en av de två som får 16 miljoner kronor - ska använda pengarna till forska om en kabel som högst effektivt och miljövänligt klarar av att överföra el från solcellsparker i Sahara till Europa.

 • Samhällsnytta som inte syns i KTH:s ranking

  Mats Johanssons största forskningsframgång gav litet återsken i vetenskapliga tidskrifter. Därför har den heller ingen större påverkan på rankinglistor eller stärker hans CV när han ska söka anslag. Men samhällsnyttan var stor och för en nisch av svensk stålindustri en stor kommersiell framgång.

 • Brinner för hållbar utveckling

  Lärares engagemang smittar av sig på studenterna. Lyckas det inte får man byta undervisningsmetod, menar Emma Strömberg som får KTH:s pedagogiska pris i år.

 • Lekfull lärare som träffar rätt

  Kommunikation och lekfullhet är viktiga inslag när Karin Odelius undervisar. Nu har studentkåren utsett henne till Årets lärare.

 • PVC-plast ersätts med socker och majs

  De finns i varje butik inom hela detaljhandeln – hyllkantslister i plast som visar priser och varor för kunderna. Nu har KTH-forskare tagit fram en miljövänlig lösning för listerna – ett material baserat på socker och majs ersätter de tidigare PVC-plasterna.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22