Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Datorspel som lyfter lärandet

  Varje dag lägger hundratusentals ungdomar ned många timmar på spel i datorn eller mobilen. Kursen "Design av mobilt lärande" drar fördel av detta och vänder sig till grundkolans lärare i teknik och naturorienterande ämnen. Syftet är att höja lärarnas kompetens om modern teknik och därmed ytterligare öka ungdomarnas teknikintresse.

 • Jämför mobilabonnemang - på riktigt

  Comparific är ett nystartat företag som satsar på ett nytt sätt för kunderna att jämföra olika mobilabonnemang: genom att ta pulsen på hur kunderna faktiskt använder sin mobiltelefon. Det vill säga till vilka mobilnät kunder ringer, hur ofta, hur många SMS de skickar och så vidare.

 • ”Använd mobilen i bilen – rädda liv, miljön och ekonomin”

  Gör mobiltelefonen till en del av bilens instrumentpanel. Det tycker Peter Händel, professor i signalbehandling på KTH, som medverkat till att skapa en ny mobil-app för säkrare och effektivare bilkörning. – I samhällsdebatten varnas ofta förare för att använda mobilen i bilen, men jag säger tvärtom: mobilen i bilen borde ses som en förlängning av instrumentbrädan.

 • Handväskan som pratar med din mobil

  Hallå där Moa Bergsmark, som tillsammans med tre andra KTH-studenter sytt ihop en snygg elektronisk handväska som kommunicerar med mobiltelefonen. Berätta mer!

 • Internationellt pris till e-lärande

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22