Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Ny hundforskning krossar myt

  Den allmänt vedertagna uppfattningen att den amerikanska urhunden mer eller mindre blivit utraderad av den europeiska kusinen efter det att européer landstigit på kontinenterna har visat sig vara felaktig. Forskning från bland annat KTH visar att den amerikanska urhunden snarast lever och frodas.

 • Vargen tämjdes till hund i sydöstra Asien

  Forskare har länge varit oeniga om var på jorden som vargen tämjdes till hund. – Våra nya forskningsrön bekräftar att Asien söder om Yangtzefloden var den viktigaste och kanske enda regionen för vargdomesticering, säger Peter Savolainen, forskare inom evolutionär genetik på KTH.

 • Samspel avgörande när varg blev hund

  Hundägare säger ofta att deras fyrbenta ögonsten ska veta sin plats i flocken – eftersom de härstammar från vargen. Men fullt så enkelt är det inte. - Genuppsättningen har ändrats väldigt mycket – inte minst när det gäller matsmältning. Vargar är inte hundar och vice versa, säger Peter Savolainen, forskare i populationsgenetik vid KTH och Scilifelab.

 • KTH-forskare förklarar uppkomst av ärftliga sjukdomar

  I en nypublicerad artikel i tidskriften Nature Communications har KTH-forskare lyckats klargöra varför en viss typ av ärftliga sjukdomar uppstår. Forskarnas förhoppning är att deras arbete ska leda fram till ökade möjligheter att förutsäga och behandla sjukdomarna ifråga.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22