Till innehåll på sidan

Värdeflödesanalys på Delta Nordic, Kungsängen

Publicerad 2023-08-29

I torsdags var kursdeltagarna från den pågående kursen i Lean Produktion på besök hos Delta Nordic i Kungsängen. Dagens uppdrag var att i två grupper genomföra värdeflödesanalyser för både nuläge och önskat framtida läge. Nu ser vi fram emot att få ta del av deltagarnas egna värdeflödeskartläggningar från respektive företag. Det är en del av hemuppgiften till nästa kurstillfälle.

Dagen innan gick våra forskarkollegor Magnus Wiktorsson och Jannicke Baalsrud Hauge igenom senaste forskningen inom produktionslogistik. Kursdeltagarna fick bland annat lära sig för- och nackdelar med enstycksflöde, batchtillverkning samt olika materialförsörjningsteorier.

Några exempel på citat från våra kursdeltagare:

  • ”Det är lärorikt att se hur de jobbar på detta företag. Det fanns mycket att lära och ta med sig hem. Härliga kursare att uppleva och bolla med!”
  • ”Det är värdefullt att använda värdeflödesanalys för att få upp problem till ytan. Det är även viktigt med avgränsningar för att kunna mäkta med förändring. Intressant att se andra företags möjligheter och risker.”

På KTH Leancentrum i Södertälje möts forskning och praktik kring hållbar verksamhetsutveckling. Kunskaper om lean produktion ger deltagarna en verktygslåda för ett systematiskt förbättringsarbete av en verksamhet.