Till innehåll på sidan

KTH Innovation Brighter Program

KTH Innovation Brighter Program är ett inspirations- och internationaliseringsprogram för tidiga startups- och forskningsbaserade kommersialiseringsprojekt med potential att nå en global marknad. 2022 genomförs programmet i Boulder, USA, och London, Storbritannien.

Om programmet

Programmet innefattar: Två förberedande workshops i oktober, följt av en veckas program i Boulder, USA eller London, Storbritannien, i början av november.

Programmet pågår: Under höstterminen, från september-november. Resan sker under vecka 44. 

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. KTH Innovation står för boende men du betalar själv din flygbiljett. Varje team kan skicka två deltagare på resan. 

Antagningskriterier: Studenter, forskare, eller anställda på KTH med ett startup- eller nyttiggörandeprojekt och ambitionen att bygga ett bolag som kan växa internationellt kan söka till programmet. Programmet är också öppet för studenter och anställda vid de lärosäten KTH samarbetar med inom innovationskontoret, samt för bolag som får stöd av Sting.

Efter programmet: efter programmet har du ökat dina insikter om vad som krävs för att nå en global marknad. Du kommer ha utökat ditt nätverk och ha förbättrat din pitch och kommunikation. 

Brighterprogrammet är KTH Innovations internationaliseringsprogram, som drivs årligen sedan 2013. Varje år tar vi utvalda startup- och kommersialiseringsprojekt från KTH till noggrant utvalda globalt innovationshubbar, för att ge möjlighet till tidig kontakt med den globala marknaden.

Ta ditt startup-projekt till den globala marknaden

Syftet med Brighterprogrammet är att öka utvecklingstakten i kommersialiseringsprojekt som har potential att nå den globala marknaden. Programmet är tre månader långt, inklusive intensiva förberedelser och uppföljning.

Efter workshops i Stockholm tillbringar teamen en vecka utomlands i ett globalt innovationsnav. År 2022 besöker Brighter-programmet Boulder i USA och London i Storbritannien.

Ekosystem 2022 

Mountains in Boulder

Boulder

I USA, strax norr om Denver, ligger Boulder, ett blomstrande ekosystem med startups, teknikföretag, federala forskningslabb, akademisk forskning och privata initiativ.

Brighter-programmet i Boulder kommer att fokusera på energi, cleantech, sustaintech och förnybara energikällor.

I programmet ingår workshops i lokal affärskultur, nätverkande, besök hos utvalda organisationer i ekosystemet samt pitchmöjligheter och möjlighet att nätverka med lokala grundare och investerare.

KTH Innovation anordnar programmet i Boulder i samarbete med Sustainable Energy Action, ett samarbete mellan KTH, KTH Holding, Sting, Things och Ignite Sweden finansierat av Energimyndigheten.

Big Ben in London

London

Att expandera till Storbritannien är en av de vanligaste vägarna en svensk startup tar. London har varit en hotspot för innovation och startups under lång tid.

Brighterprogrammet i London kommer att fokusera på mjukvara och SaaS, plattformar, fintech och digitala tjänster.

I programmet ingår workshops i lokal affärskultur, nätverkande, besök hos utvalda organisationer i ekosystemet samt pitchmöjligheter och möjlighet att nätverka med lokala grundare och investerare.

I år är vi särskilt glada över att samarbeta med Imperial Enterprise Lab inom delar av programmet.

Frågor

Om du har några frågor, maila oss på innovation@kth.se