Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Workshop "EU-uppdraget klimatneutrala och smarta städer"

Publicerad 2024-05-03

Unite! WIDENING-projektet organiserar denna workshop på Politecnico di Torino, Italien, den 17 maj. Syftet med evenemanget är att informera om framtidsperspektiv, utmaningar och finansieringsmöjligheter inom ramen för EU:s uppdrag för klimatneutrala och smarta städer.

Ett av de specifika målen med Unite!WIDENING-projektet är att stärka universitetens globala konkurrenskraft och internationella synlighet genom att främja det europeiska forskningsområdet och skapa en kritisk massa inom nyckelområden som grön omställning och Horizon Europes fokusområden.  

Uppdraget om klimatneutrala och smarta städer spelar en viktig roll när det gäller att bidra till den gröna omställningen. Det innebär att lokala, regionala och nationella myndigheter, medborgare och företag ska leverera 100 klimatneutrala och smarta städer till 2030 och se till att dessa städer fungerar som experiment- och innovationshubbar så att alla europeiska städer kan följa efter till 2050. EU-kommissionen gick ut med en intresseanmälan riktad till städer som gjorde det möjligt för dem att uttrycka sitt intresse för att bli klimatneutrala senast 2030 som en del av uppdraget och att lämna information om sin nuvarande situation, pågående arbete och framtida planer när det gäller klimatneutralitet. Turin har valts ut som en av de 100 städer som deltar i Cities Mission.  

Läs mer om workshopen på Unite!:s webbplats  (på engelska)