Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ensembler ur KTH:s Akademiska Kapell (KTHAK)

Inom KTH:s Akademiska Kapell (KTHAK) finns också en blåskvintett vid namn Videkvintetten och en salongsorkester som bildades 2008 av medlemmar i Akademiska kapellet.

Videkvintetten

Videkvintetten bildades 2011 av blåsare från KTH:s akademiska kapell. Alla medlemmar är aktiva eller inaktiva stämledare från kapellet. Videkvintetten har framträtt på Mazerska sällskapet, Collegium Musicum i Sollentuna och vid ceremonier på KTH. Utöver det gör de regelbundet framträdanden på lunchkonserterna i Sing-Sing. På repertoaren har de allt från Mozart till Dvorak. De spelar musik skrivna för blåskvintetter men också arrangemang av musik för större ensembler, många gjorda av deras egna flöjtist, Jesper Jerkert.

Salongsorkester

En salongsorkester är som en symfoniorkester i miniatyr. Denna ensembleform var framförallt populär runt sekelskiftet 1900, då salongsorkestrar framträdde på alla större etablissemang i Europa. Det som framförallt efterfrågades var operettmusik och kända musikaliska pärlor från den symfoniska repertoaren. KTHAK:s Salongsorkester framträder ibland vid ceremonier på KTH men gör också konserter i andra sammanhang.