Hoppa till huvudinnehållet

David Wettergren

Profilbild av David Wettergren

UNIVERSITETSADJUNKT

Detaljer

Adress
OSQUARS BACKE 5

Om mig

David Wettergren studerade arkitektur vid KTH Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och Århus Arkitektskola  i Danmark med examen 2003. Vid examen flyttade han till Irland för att arbeta. När Foster + Partners öppnade sitt filialkontor i Dublin 2006 anställdes David som partner för att starta upp kontoret och arbeta med ett antal storskaliga utvecklingar i Irland, mestadels på projekt för det välkända bandet U2.

2007 gjorde David sin professionella del 3-examen på RIAI i och blev därefter medlem av föreningen och ARB.

2009 flyttade David tillbaka till Sverige och  startade han DWA - David Wettergren Arktietur AB. I samarbete med en kollega startade han ingenjörsföretaget Strombro Building Workshop 2010 - specialiserat på modern träkonstruktionsteknik och produktion som han sålde för att fokusera på att utveckla sin egen praxis.

Efter att ha arbetat i ett antal företag och konstellationer med projekt som sträcker sig från prestigefyllda storskaliga miljoner euroutveckling till rådets bostäder har han fått en förståelse för komplexiteten i arkitekturprocessen. David har hållbar design i hjärtat med ett passionerat intresse för innovation, design och produktion.

För närvarande DWA AB. anställer tre, främst med fokus på att utveckla avancerade bostadshus och spa / resorts med ett särskilt intresse för byggnad av massivt trä (CLT) med en starkt rationell men ändå lekfull strategi. DWA är stolta över att vara mycket lyhörda och samtidigt prestigelösa där vi arbetar hårt för att hitta de specifika egenskaperna och utveckla det unika i varje projekt.

Sedan 2011 undervisar David också på deltid vid KTHs Kungliga Tekniska Högskola i Stockholm som universitetslektor och examinator för arkitektteknik 3: a året och driver Studio 4 i arkitektur på 2: a året.


Kurser

Arkitekturprojekt 2:1 Struktur, plats, aktivitet (A21P1C), lärare | Kurswebb

Arkitekturprojekt 2:2 - Tectonics, Ornament, Transformation (A21P2B), lärare | Kurswebb

Arkitekturprojekt 2:3 Material, rum, detalj (A21P3C), lärare | Kurswebb

Arkitekturteknik 3:2: Byggnad, stad, process (A31T2A), examinator | Kurswebb