Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Våra kurser

RCN har bland annat kurser inom matematik, programmering, kommunikationsdesign samt fysik. Det finns kurser på förberedande och grundnivå samt öppna ej poänggivande MOOC-kurser.

Förberedande kurser  

Vi ger förberedande nätbaserade kurser i matematik, fysik och programmering. Kurserna ger dig en bra överblick i respektive ämne och går igenom de basfärdigheter som du absolut behöver ha aktuella. Att vara väl förberedd inför högskolestudierna kommer innebära att du kommer igång med goda och effektiva högskolestudier redan från starten och slipper köra fast i onödan.

Undersökningar har visat att de som börjar tidigt och arbetar med kursens material och tester lyckas bättre med sina fortsatta studier. Kurserna och kursmaterialet är kostnadsfria och ges helt via Internet.

Starta när du vill

Flera kursstarter sker löpande under året och sommaren. Gällande flera av våra kurser kan du göra en sen anmälan fram till kursstart (alltså även om ordinarie anmälningstiden har gått ut). Anmälan görs via antagning.se i de fall där kurserna ger högskolepoäng och kräver antagning. Sen anmälan behandlas i mån av tid av antagning.se. Vissa av våra kurser ges som öppna kurser som ej ger högskolepoäng och ej har krav på behörighetskontroll och antagning, så kallade MOOC-kurser. Dessa kurser hittar du på sidan getready.kth.se  (många av kurserna gavs sedan tidigare av KTH på EdX men håller nu på att omarbetas och är därför ej ännu öppnade).

Du skaffar enkelt ett användarkonto och kan starta direkt. Du bestämmer själv när du vill studera och kan lätt anpassa studierna efter dina övriga planer. All information om hur du kommer igång hittar du här.

Handledning och examination

Du kan när som helst diskutera med studiekamrater, ställa frågor och få handledning av lärare via nätet. Examination sker via Internet efter hand som du arbetar med kursen. 

Oavsett var du tänker läsa i framtiden är du välkommen att delta i våra kurser

Flera av våra kurser är ett nationellt samarbete mellan flera av landets högskolor, för mer info se även

Sommarmatte.se , Sommarprogrammering.se  eller Sommarfysik.se

Välkommen att läsa våra kurser!