Tidtabell

OBS: Scania har tagit beslutet att inte längre erbjuda denna service efter vårterminen 2017. Motiveringen är att bussen används av för få för att det ska vara ekonomiskt försvarbart. Scania har i alla år som bussen rullat gjort det utan ersättning, men nu är det inte längre hållbart. Den sista bussresan sker därmed den 26 maj i år.  

/Jenny Minnema, kommunikationsansvarig på KTH Kista


Från
TillAvgångstid
KTH Campus Kista 09:25
Kista KTH Campus 09:45
KTH Campus Kista 12:25
Kista KTH Campus 12:45

Administrator Robert Rönngren created page 13 March 2013

Administrator Robert Rönngren changed the permissions 13 March 2013

Kan därmed läsas av alla och ändras av administratörer.
commented 12 February 2015

Bussen avgår inte längre från Isafjordsgatan 37 i Kista! Den avgår från hållplats A från busshållplatsen under tunnelbanan. Detta borde uppdateras.

commented 17 February 2015

Ja, det är definitivt bra att veta att de flyttat hållplatsen i Kista. Tycker det är lite konstigt dock då vi nu är ännu längre ifrån gallerian än tidigare.

Administrator commented 18 February 2015

Problemet med Isafjordsgatan 37 var att det var en lastzon som vi fått lov av trafikkontoret att använda som angöringsplats. Problemet var att bussarna inte alltid kom till att stanna där om någon höll på att lasta och på motsvarande sätt blev det konflikter med lastbilschaufförer som inte förstod att bussen hade rätt att stå på platsen. De probleme slipper man på busstorget.

commented 1 September 2015

Hej! Det vore toppen om informationen kunde uppdateras med vad som gäller nu när det byggs om vid Lindstedsvägen 1 på campus. Jag och några andra försökte ta bussen idag, men gav till slut upp och tog T-banan. Vore också bra om info kom upp där bussarna brukade gå ifrån (på huvudbyggnadens vägg eller en skylt i närheten).

commented 1 September 2015

Hur menar du "försökte ta bussen",  kom den aldrig eller avgick den från annan plats?

commented 1 September 2015

När jag var där igår kom aldrig någon buss (till Lindstedsvägen 1)..

commented 1 September 2015

På grund av byggnadsarbete på KTH Campus får bussar inte köra in på området. Därför trafikeras bara sträckan med bussar från KTH Kista till KTH Campus. Avstigning sker då i anslutning till KTH campus. Inga bussar går från KTH Campus till Kista. Detta förväntas gälla till och med 15 oktober.

 Due to construction work at KTH Campus, buses are not allowed to enter the Campus area. Therefore the buses between KTH Kista and KTH Campus are only going one way, from Kista to Campus. Disembarking will take place just outside the campus area. There will be no buses departing from KTH Campus to Kista. The estimated time for this is until October 15.

 

commented 1 September 2015

Suveränt. Då var ju bussarna helt värdelösa igen. Sträckan Kista -> Valhalla är så dåligt placerad tidsmässigt att det inte går att hinna i tid till föreläsningar och dylikt. Däremot gick det med Valhalla -> Kista.

commented 1 September 2015

Mattias: jag gick och tog tunnelbanan när det var ~3 minuter till avgångstid eftersom vi inte hittade någon information eller buss, och bussen brukar vara där ett tag innan avgångstid. Rick: Det finns ingen möjlighet att låta bussarna gå från hållplatserna för bussar mot Norrtälje osv? Det låter som att bussarna använder busstorg i Kista, så antar att ni har något samarbete med SL.

commented 1 September 2015

Hej

Det är, enligt de uppgifter jag inhämtat, inte möjligt för SL att tillåta detta vid dessa hållplatser utifrån försäkringsvillkor.

Med vänlig hälsning

Rick

commented 4 September 2015

Meddela oss på info@kth.se och entrespecialister@kth.se vid avvikelser så att vi kan uppdatera sidan på webben och för att kunna informera våra besökande. Nu är sidan uppdaterat av någon av er på ICT, men säg till om ni gör uppdateringar själva så att vi vet om detta.

Den här typen av information behöver vi veta om pga av många som hör av sig till oss.

Om ni har redan informerat oss då ber jag om ursäkt. Vi har flyttat in i KTH Entrén och det är fortfarande lite rörigt med många inblandade så vi kanske har missat uppdateringen.

Tack på förhand.

commented 17 September 2015

Hej!

Hur kommer det sig att bussen går från Kista prick klockan tio så att man alltid blir sen till sin tio-föreläsning? Vore guld värt om man kunde tidigarelägga avgången med ca 10 min så man slipper förseningen (ungefär som 12:50-avången förhåller sig till 13-föreläsningen).

Vänligen, Simon

commented 17 September 2015

Förut har jag för mig att det var så för att bussen skulle hinna från Valhalla till Kista (för att hinna till föreläsningar i Kista i tid) för att sedan gå tillbaka igen, eftersom det var miljövänligare att ha en buss istället för två. Nu när bussarna inte går från Valhallavägen längre tycks det som att det inte finns någon anledning till varför det ska vara så, dock.

Skulle dock återigen se att bussarna går från Kista kl 09:40 och 12:40 eftersom det kan bli trafik på vägen och tiden att ta sig till rätt sal också behövs räknas med i färdtiden.

commented 17 September 2015

Jaha, då förstår jag. Bussarna ska väl snart börja gå igen från Valhallavägen (?) men ja, det vore ju skönt om man kunde tidigarelägga alla avgångar lite i vilket fall. Det är ju värre att komma sent än att komma tidigt.

commented 28 September 2015

Jag försökte hitta bussen imorse på campus Valhalla, men hitta den inte. Har den verkligen börjat gå?

commented 28 September 2015

Hej!

Inga bussar går från KTH Campus till Kista. Detta förväntas gälla till och med 15 oktober.

commented 15 October 2015

Betyder det att bussen börjar gå  fr.o.m. 16. oktober (fredag)? Aktuell resdag för mig ...

commented 19 October 2015

Hej!

Bussen trafikerar nu som vanligt enligt tidtabellen.

commented 23 October 2015

"Bussarna går under terminstid exklusive tentamensperioder i slutet av höst och vårterminen". Innebär detta att bussarna går idag och nästa vecka?

commented 28 October 2015

Hej! Jag pratade lite lite med en av busschaufförerna, Kurt. Han hade pratat med några elever och har själv märkt att bussen som går kl 10 ifrån kista nästan är tom och detta beror på att vi inte hinner med föreläsningen inne på valhalla med den bussen. Han föreslog en ändring på tiderna som jag också tycker verkar bra. Denna ändring är: Kthcampus- kista 09:25 Kista-kthcampus 09:45 Kthcampus- kista 12:25 Kista-kthcampus 12:45 Om alla tycker att detta verkar bra så ringer jag Kurt så byter vi tider.

commented 28 October 2015

Jag tycker det låter som en utmärkt idé!

commented 2 November 2015

Jag tycker också att det låter som en jättrebra idé! 

commented 2 November 2015

Bra! Då tar jag och ringer Kurt!

commented 2 November 2015

Sådär! Från och med den 9 November bytts tiderna till de som nämndes ovan, vilka var:

Kthcampus- kista 09:25
Kista - Kthcampus 09:45
Kthcampus - kista 12:25
Kista - Kthcampus 12:45

En Admin får gärna gå in och uppdatera detta också.

commented 6 November 2015

Hej Robert!

Är det med nya tider officiellt? Vi behöver uppdatera på webben om det är så.

/Milan

commented 9 November 2015

Jag åkte med bussen från Kista till Valhallavägen i dag klockan 09.45, och busschauffören bekräftade att de nya tider som Staffan Jansson Aidenfalk la upp här ovan stämmer.

commented 12 November 2015

Men snälla, kan någon uppdatera sidan!

commented 13 January 2016

Vårtermin 2016: Bussen går redan fr o m den 18 januari 2016

commented 26 February 2016

Finns det möjlighet att ta med sig cykel på bussarna?

Jag kommer nämligen cykla till Kista när jag börjar ha kurser där, och då vore det ju skönt att inte behöva åka tillbaka till Kista från Valhallavägen bara för att hämta min cykel. Det fördubblar restiden för mig.

Jag undrar också hur det kommer sig att det inte går en buss på eftermiddagen? Är det inte tillräcklig efterfrågan?

Milan Orac removed his/her comment
commented 26 February 2016

För att få svar på dina frågor vänligen kontakta https://www.kth.se/social/group/buss-kth-kista-kth-2/page/ntaktinformation-scania/

Simon Grindberg removed his/her comment
commented 29 August 2016

Jag tycker också det vore bättre om bussen avgick Kista klockan 09.45 i stället för klockan 10.00. Om tidtabellen det till trots har ändrats vore det bra om någon ändrade så att tabellen på den här sidan återspeglade den ändringen.

Administrator commented 30 August 2016

Nu är jag inte längre kontaktperson för bussarna (även om jag en gång initierade kontakten med Scania). Bussarna körs av Scania som en ren väntjänst till KTH. Normalt kör Scania sina anställda till Scania i Södertälje från olika platser i Stockholmsområdet med bussarna på morgonen och sedan kör man dem tillbaka från Södertälje på eftermiddagen. Det betyder att bussarna skall ta sig från Södertälje i rusningstrafiken på morgonen för att kunna köra Kista-Valhallavägen. Jag vet att det varit svårt för dem att hinna upp i tid tidigare och med ökande trafikmängder blir det säkert inte enklare. Möjligen är det något sådant som ligger bakom förändringen. Bättre att se till att man kan hålla tiderna än att lova för mycket. Dock borde tidtabellen på webben avspegla verkligheten.

commented 30 August 2016

Att de kör bussen åt oss helt gratis är åtminstone jag tacksam för, och jag förstår naturligtvis om de har svårt att pricka in de tider som passar oss bäst helt och hållet. Vet vi vem på KTH som håller i kontakten med Scania, och som skulle kunna räta ut frågetecknet kring tidtabellen?

commented 2 September 2016

Hej!

Vi på Servicecenter på KTH Kista drar i frågan och återkommer när vi vet något!

Mvh Jenny

commented 5 September 2016

Hej!

Jag har kollat med Scania och det är samma tider som förut som gäller. Dock hälsar de:

"Det är de tiderna nedan som ska gälla,vi kan ju bli några minuter sena ibland p.g.a trafiken men oftast är vi i tid."

/Jenny, Servicecenter KTH kista 

Administrator commented 22 December 2016

Hej!

Nu tar bussen uppehåll och börjar åter köra den 17 januari 2017.

God jul!

/Jenny

Administrator commented 22 February 2017

Bussarna inställda i dag onsdag 22 februari p.g.a. vädret!

Jenny Minnema edited 10 May 2017

OBS: Scania har tagit beslutet att inte längre erbjuda denna service efter vårterminen 2017. Motiveringen är att bussen används av för få för att det ska vara ekonomiskt försvarbart. Scania har i alla år som bussen rullat gjort det utan ersättning, men nu är det inte längre hållbart. Den sista bussresan sker därmed den 26 maj i år.  ¶

/Jenny Minnema, kommunikationsansvarig på KTH Kista¶

FrånTillAvgångstid KTH Campus Kista 09:25 Kista KTH Campus 09:45 KTH Campus Kista 12:25 Kista KTH Campus 12:45
* Bussarna går under terminstid exklusive tentamensperioder i slutet av höst och vårterminen (läsårssindelning http://www.kth.se/student/schema/lasarsindelning-for-undervisning-och-examination-1.1007)
* Restid: ca 20 minuter
* Bussarna avgår från Busstorget vid T-banan Kista plats A och Lindstedsvägen 1 på KTH Campus

commented 11 May 2017

Det var ju synd :( Men, men...den servicen var bra iaf, tack till Scania. Jag har nu mejlat om detta för kännedom till KTH Entré, KTH Information och Service mfl.

/Milan

commented 12 June 2017

Har lagt Jennys text även på studentwebben.

https://www.kth.se/student/studentliv/gratis-busslinje-mellan-kista-och-campus-kth-1.282183

commented 30 August 2017

Hey! Are are buss services suspended from Kista to Main Campus?

Administrator commented 30 August 2017

Hi,

Yes, as from this semester the buses will unfortunately not be running any more.

/Jenny

KTH Kista 

Feedback News