Till innehåll på sidan

Utlandsstudier

Utlandsstudier är en unik möjlighet och upplevelse. En chans för dig att spetsa ditt CV samtidigt som du får upptäcka världen, lära känna nya kulturer och få vänner för livet. Som student på KTH har du möjlighet att förlägga en del av din studietid utomlands, utan extra kostnader eller förlängd studietid.

Singapore

Ansök till KTH-NOC VT22

Kombinera praktik på en start-up i Singapore med utbyte på National University of Singapore VT22. Ansökan är öppen till 10 maj 2021. 

Ta del av webbinarier

Ta del av webbinarier med olika teman, som fältstudier i ett utvecklingsland eller möjligheten att åka på utbyte i Afrika.

Tre KTH-studenter som bloggar på Utlandsbloggen

Följ studenterna på Utlandsbloggen

Den här terminen bloggar utbytesambassadörerna Iva, Ludvig och Signe på Utlandsbloggen. 

Ditt livs äventyr

Dina utlandsstudier är en upplevelse du kommer att minnas för livet - en unik möjlighet att lära känna en ny kultur och få nya perspektiv att ta med dig hem. Oavsett om du vill bege dig till en afrikansk bergsby, en multinationell storstad eller bara varmare breddgrader så finns det utlandsalternativ som passar dig.

Studier utomlands är också en möjlighet att skaffa spetskompetens inom ett område du finner extra intressant. KTH samarbetar med de bästa universiteten i Europa och med framstående universitet världen över. Gör ditt exjobb i Rio de Janeiros favelas, praktisera på ett arkitektkontor i Berlin eller gör ett utbyte i Hongkong.

En spännande framtid

De internationella erfarenheter och språkkunskaper som dina utlandsstudier ger är ovärderliga på arbetsmarknaden och kommer med största säkerhet öppna upp dörrar för en mer spännande karriär. Statistik om utlandsstudier visar på de stora fördelar de ger, både när det kommer till karriärmöjligheter och lön. Inte nog med att utlandserfarenheter kommer att göra dig mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden, de synsätt, kunskaper och den självkänsla som utlandserfarenheter ger kommer hjälpa dig dagligen i ditt arbete.

Det är enkelt

Att söka och genomföra utlandsstudier är enklare än vad många tror och ungefär var tredje student som tar examen från KTH har gjort det. Den internationella koordinatorn vid din skola finns som stöd och informationskälla inför din utlandsvistelse. Samma stöd kommer du att möta på ditt mottagande ställe. Utlandsstudier behöver inte betyda några extra kostnader, du får studiemedel och ofta också stipendier. Studierna motsvarar vanligtvis kurserna vid KTH och kan därmed räknas in i din examen, så att du inte behöver förlänga din studietid.

Olika former av utlandsstudier

KTH erbjuder en rad olika former av utlandsstudier, från utbytesstudier till sommarkurser. Det finns något för alla, oavsett hur bra betyg du har och var du vill åka.

  • Utbytesstudier : Spendera en eller två terminer vid ett av KTH:s partneruniversitet.
  • Examensarbete : Gör ditt examensarbete på ett företag eller i en organisation utomlands.
  • Minor Field Studies (MFS) : Gör en fältstudie i ett utvecklingsland som ett del av ditt examensarbete.
  • KTH Global Development Hub : Delta i projektkurser i Afrika som fokuserar på globala utmaningar.
  • KTH-NOC Singapore : Kombinera praktikplats på start-up-företag med och kurser inom entreprenörskap i Singapore.
  • Dubbel civilingenjörsexamen : En möjlighet för civilingenjörsstudenter att ta två examen, en från KTH och en från ett partneruniversitet.
  • Dubbel masterexamen : En möjlighet för masterstudenter att ta två examen, en från KTH och en från ett partneruniversitet.
  • Sommarkurser : Spendera en kortare tid utomlands på en sommarkurs.
  • Praktik : Praktisera på ett företag eller i en organisation utomlands.
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:international@kth.se
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2021-04-09