Dubbel civilingenjörsexamen

Utbytesstudier som resulterar i en dubbel civilingenjörsexamen, även kallat dubbeldiplom, är en unik möjlighet för dig som är civilingenjörsstudent. Genom att förlänga dina studier med en eller två terminer vid ett utbytesuniversitet erhåller du två examen – en civilingenjörsexamen från KTH och motsvarande examen från utbytesuniversitet. KTH erbjuder dubbeldiplomstudier vid en rad framstående universitet i Frankrike, Italien, Japan, Spanien och Tyskland.

Varför genomföra utbyte för dubbel examen?

Dubbeldiplomstudier är väldigt meriterande och öppnar dörrar för en internationell karriär efter avslutade studier. I de flesta länder väger en nationell examen mycket tungt på arbetsmarknaden och 60 procent av dubbeldiplomstudenterna jobbar därför utomlands någon gång under de första åren efter examen. Utöver den akademiska meriten leder dubbeldiplomstudier till goda språkkunskaper.

1. Ta reda på när utbyte för dubbel civilingenjörsexamen passar

I de flesta fall spenderar man de första tre eller fyra årskurserna på KTH för att sedan läsa ett och ett halvt till två år vid ett partneruniversitetet. För att kunna bli uttagen för dubbeldiplomsstudier måste du ha ett medelbetyg på minst 4,0 samt klarat av alla dina obligatoriska kurser. Som stöd genom processen finns de internationella koordinatorerna som är knutna till varje skola eller program.

Kontaktpersoner

2. Undersök potentiella utbytesuniversitet

Dubbeldiplomutbytet görs med ett antal utvalda universitet genom särskilda avtal som är olika beroende på vilket civilingenjörsprogram du läser.

Utbytesuniversitet för dubbel civilingenjörsexamen

3. Förbered språket

För att klara utlandsstudierna kan du behöva förbättra dina språkkunskaper. KTH har ett stort utbud med poänggivande språkkurser, språkpartnerprogram och språkcaféer som vi rekommenderar.

Language and communication

4. Gör en ansökan

Ansökan till utbyte för dubbel civilingenjörsexamen görs på samma sätt som när du ansöker till vanliga utbytesstudier. Sista ansökningsdag för dubbeldiplomstudier med start kommande läsår är 15 december.

Ansökan för dubbeldiplomutbyte

5. Nomineringsbesked och förberedelser

Så fort utbytesplatserna fördelats får du besked om huruvida du nominerats till utbytesstudier av KTH. Din internationella koordinator kontaktar dig och ger dig råd om hur du kan förbereda dig inför studierna vid partneruniversitetet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:Torkel Werge
Tillhör: Student på KTH
Senast ändrad: 2019-01-22