Till innehåll på sidan

Hälsning från KTH:s rektor

KTH:s rektor Anders Söderholm hälsar dig varmt välkommen till KTH.

Porträttbild av KTH:s rektor Anders Söderholm
KTH:s rektor Anders Söderholm

Välkommen till KTH!

Jag är så glad att du valt att börja studera hos oss. Jag tror inte att du kommer ångra dig eftersom KTH är Sveriges äldsta, största och skulle jag nog säga bästa tekniska universitet där vi kombinerar traditioner med snabb utveckling inom kunskapsområdet både i fråga om innehåll och lärande.

På KTH finns ett smörgåsbord av kunskap och kompetens inom områden som arkitektur, vetenskap, teknik och matematik. Sedan har du givetvis möjlighet att fördjupa dig inom ett specifikt område. Du kommer också att möta lärare som samtidigt är forskare vilket gör att du får en koppling till samhället runt omkring med teoretiska kunskaper som bas. Det kan handla om effektiv energiförsörjning, AI, förarlösa transporter och en väldig massa annat.

Jag hoppas att du ska ta vara på de kommande åren, din studietid, och förutom att plugga utvecklas som människa genom att utmana dina föreställningar om hur världen och kunskapen är beskaffad. Förhoppningsvis blir det många stunder av förundran, inspiration och möten med nya människor.

Sen när du tagit examen har du en möjlighet och kanske också ett ansvar att med dina nya kunskaper och färdigheter i bagaget, bygga en bättre och mer hållbar värld.

Kort sagt: Du behövs på KTH och för att forma framtidens samhälle.

Välkommen!

Anders Söderholm, rektor på KTH