Till innehåll på sidan

Tacka ja till din plats

För att behålla din studieplats på KTH måste du tacka ja på antagning.se. I ditt antagningsbesked från antagning.se hittar du all information du behöver. Om du läser ett program måste du också komma på det obligatoriska uppropet.

Antagningsbesked för urval 1 kommer 11 december

Ditt antagningsbesked för vårterminen 2024 publiceras 11 december. Logga in på Mina sidor på antagning.se  för att se ditt antagningsbesked.

Tacka ja på antagning.se senast 18 december

I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken efter det första urvalet. Om du blivit antagen eller reservplacerad måste du svara på det första antagningsbeskedet för att behålla din plats. Det gör du senast 18 december 2023. Mer information om hur du tackar ja finns på antagning.se .

Observera att du också måste gå på det obligatoriska uppropet om du är antagen till ett program.

Läs om uppropet för din utbildning

Vid uppropet: Glöm inte giltigt leg!

Glöm inte att ta med giltig legitimation till ditt obligatoriska upprop. Se till att din legitimation inte har gått ut. 

Giltiga id-handlingar på KTH

Antagningsbesked för urval 2 kommer 21 december

I det andra urvalet prövas du utifrån de svar som du lämnat tidigare. Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet på antagning.se .

Tacka ja genom att gå på uppropet

Du som är antagen till ett program och fått ditt antagningsbesked 21 december, det vill säga i urval 2, tackar ja till din plats genom att gå på uppropet. Uppropet är obligatoriskt för alla studenter som vill påbörja sin utbildning.

Läs om uppropet för din utbildning

Är du antagen till en fristående kurs?

Är du antagen till en fristående kurs behöver du också tacka ja i urval 1, men inte urval 2, på antagning.se. Du behöver däremot inte gå på ett upprop. I stället tackar du ja genom att registrera dig på din kurs. Här hittar du mer information inför din kursstart.

Antagen till en fristående kurs