Till innehåll på sidan

Tacka ja till din plats

För att behålla din studieplats måste du tacka ja senast den 22 juli. I ditt antagningsbesked från antagning.se hittar du all information du behöver.

Antagningsbeskedet kom 12 juli

Ditt antagningsbesked för hösten publicerades 12 juli. Logga in på Mina sidor på antagning.se  för att se ditt antagningsbesked.

Tacka ja senast 22 juli

I antagningsbeskedet ser du om du är antagen, reservplacerad eller struken efter det första urvalet. Om du blivit antagen eller reservplacerad måste du svara på det första antagningsbeskedet för att behålla din plats. Det gör du senast 22 juli 2022.

Mer information om hur du tackar ja finns på antagning.se .

Antagen i urval 2, 28 juli

I det andra urvalet prövas du utifrån de svar som du lämnat tidigare. Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet på antagning.se .

Du som fått ditt antagningsbesked 28 juli, det vill säga i urval 2, tackar ja till din plats genom att gå på uppropet. Uppropet är obligatoriskt för alla studenter som vill påbörja sin utbildning.

Vid uppropet: Glöm inte leg!

Glöm inte att ta med giltig legitimation till ditt obligatoriska upprop. Se till att din legitimation inte har gått ut. 

Följande handlingar är godkända som giltig legitimation:

  • Giltigt pass (provisoriska pass är inte godkända)
  • Svenskt nationellt id-kort
  • Svenskt körkort
  • Svenskt sis-märkt id-kort eller id-kort utfärdat av statlig myndighet, exempelvis Skatteverket

För medborgare i EU/EES-land utan svenskt personnummer kan även ett giltigt nationellt id-kort användas som legitimation.