Det är viktigt för KTH att ta vara på klagomål från dig som student för att KTH ska kunna åtgärda eventuella brister. Vart du ska vända dig beror på vad klagomålen gäller.
Vad gäller ditt klagomål?
Klicka på den flik som bäst stämmer överens med ditt ärende. Under respektive flik finns formulär eller hänvisningar till hur du gör din anmälan. Där finns också information om hur KTH hanterar din anmälan.
Här kan du lämna in klagomål på dina studier eller studiemiljö.
När du skickar in dina svar vidarebefordras de till KTH:s ärendehanteringssystem där ditt ärende blir registrerat. Samordnare för klagomålshanteringen kommer att tilldelas ärendet.
Beroende på vad ärendet gäller kan det skickas vidare till berörd skola eller annan funktion inom KTH. Vid behov kommer handläggaren att kontakta dig för att få kompletterande uppgifter.
Logga in på kth.se
Du behöver logga in på kth.se för att kunna se och skicka in formuläret.
Klagomål
Här kan du anmäla till KTH att du blivit utsatt för diskrimering, trakasserier, sexuella trakasserier eller kränkande särbehandling.
Du väljer själv om du vill lämna dina kontaktuppgifter i anmälan eller om du vill skicka in en anonym anmälan. Gå längre ner på sidan för att hitta formuläret för anonym anmälan.
Om anmälan görs anonymt kan dock ingen vidare utredning göras och inga specifika åtgärder vidtas. KTH kan däremot agera genom exempelvis generella och allmänna dialoger, utbildningar och workshops samt informationsspridning om jämställdhets-, mångfalds- och likavillkorsfrågor.
Om du har blivit utsatt för diskriminering, trakasserarier eller kränkande särbehandling kan du även vända dig till din skolas utsedda kontaktperson.
Besök
Felanmälan (intra.kth.se)
för att felanmäla AV-teknik, teknisk utrustning, värme, vatten och ventilation samt inredning i lärosalar och allmänna lokaler. Där hittar du även kontaktuppgifter för akuta ärenden.
För att begära omprövning av ett betygsbeslut, besök
Omprövning av betyg
för mer information.
Du har enligt Högskoleförordningen (1993:100) 12 kap. rätt att överklaga vissa beslut som fattats av högskolan.
Överklagandenämnden för högskolan, ÖNH, är en myndighet som har till uppgift att pröva överklaganden av vissa beslut fattade inom högskolesektorn. Exempel på sådant som kan överklagas är beslut om behörighet, tillgodoräknande, avslag om begäran att få examens- eller utbildningsbevis, avslag om befrielse från ett obligatoriskt utbildningsmoment, avslag på ansökan om anstånd respektive studieuppehåll. ÖNH är sista instans i dessa ärenden, det vill säga det går inte att överklaga ÖNH:s beslut.
Beslut om avstängning av student, till exempel på grund av fusk, som fattats av disciplinnämnden överklagas till förvaltningsrätten i Stockholm. Skrivelsen ställs till förvaltningsrätten men skickas till den myndighet som har meddelat beslutet, det vill säga KTH. Skrivelsen ska ha inkommit inom tre veckor efter det att klaganden fick del av beslutet.
Allmän handling
Anmälningar och handlingar till anmälan blir allmänna handlingar när de inkommer till KTH. Det innebär att vem som helst kan begära ut handlingarna om de inte skyddas av offentlighets- och sekretesslagen.