Till innehåll på sidan

Partner

Industripartner

Aerial photograph of Scania factory

Scania

Scania  tillhör världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar tunga fordon för tunga transporter samt industri- och marinmotorer, med försäljning på ett hundratal marknader. Scanias forskning och utveckling samt europeiska komponenttillverkning är koncentrerad till Sverige.

Volvo truck on the road

Volvo

Volvokoncernen  är en av världens ledande tillverkare av tunga kommersiella fordon och dieselmotorer. Volvo är ett börsnoterat företag med över 100 000 anställda. Volvo har tillverkning i 19 länder runtom i världen och säljer sina produkter i över 190 länder. Volvokoncernens huvudkontor ligger i Göteborg.

Interior photograph of Sandvik Coromant Center

Sandvik Coromant

Sandvik Coromant  är en ledande leverantör av skärande verktyg, verktygslösningar och know-how. Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar Sandvik Coromant unika innovationer tillsammans med sina kunder. Sandvik Coromant sysselsätter över 8300 anställda och finns representerat i 150 länder.

Ovako truck on the road

Ovako

Ovako  är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin och har en ledande position på den europeiska marknaden engineering stål och i ett antal globala nischer. Ovako har tio produktionsorter och finns representerat i mer än 30 länder. 

Ionbond facility

Ionbond

Ionbond  Sweden AB utveckla och säljer ytförädlingstjänster för verktyg & komponenter till den nordiska marknaden baserade på avancerade ytbehandlingsprocesser för minskat slitage och rätt friktion. Företaget ingår i en global koncern, IHI Ionbond AG, med säte i Zürich (Schweiz), och som i sin tur ingår i den japanska koncernen IHI Group.

Oerlikon Balzers facility

Oerlikon Balzers

Oerlikon Balzers  är en världsledande leverantör av ytteknik som ger betydligt högre prestanda och ökad livslängd för såväl precisionskomponenter som verktyg för metall- och plastbearbetningsindustrin. Oerlikon Balzers arbetar i ett dynamiskt växande nätverk som för tillfället består av 107 produktionsanläggningar i 35 länder Europa, Amerika och Asien.

Erasteel facility

Erasteel och Aubert&Duval

Erasteel  och Aubert&Duval  är de två företagen i Eramet Alloys. Erasteel är leverantör av ASP®, världsledande tillverkare av snabbstål samt ledande referens för kvalitet. Aubert&Duval, en specialist inom exklusiv metallurgi, är världsledande inom design, utveckling och industrialisering av högpresterande stål-, superlegerings-, aluminium- och titandelar.

LEAX Group facility

LEAX Group

LEAX Group  är en snabbväxande och privatägd företagsgrupp med ursprung i Köping. Leax tillverkar avancerade komponenter och delsystem för främst tung fordonsindustri, gruv- och anläggningsindustri, jordbruksindustri, fordonsindustri samt övrig industri och har sina produktionsanläggningar i Sverige, Lettland, Tyskland, Ungern, Brasilien och Kina.

Ericsson headquarters

Ericsson

Ericsson  är ett av världens ledande företag inom informations- och kommunikationsteknik med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Ericssons svenska organisation har omkring 13 000 anställda med över 100 nationaliteter (2019). Globalt har Ericsson 54 000 patent, kunder i 180 länder, 99 000 anställda och 227 miljarder kronor i nettoomsättning.

Aerial photograph of Hermes Schleifmittel facility

Hermes Schleifmittel

Hermes Schleifmittel  är en av världens ledande tillverkare av flexibla slipprodukter och har en stark marknadsposition inom bundna precisionsslipprodukter. Hermes, med huvudkontor i Hamburg, Tyskland, har flera produktionsanläggningar och försäljningskontor i alla världens ledande industri- och utvecklingsländer.

Forskningspartner

Swerim facility

Swerim AB

Swerim AB  finns i Stockholm och i Luleå. Swerim AB är ett ledande materialforskningsinstitut med testbäddar inom metallurgi, materialutveckling och produktionsteknik såsom fogning, skärande bearbetning, komponentegenskaper och materialanalys.

Chalmers facility

Chalmers tekniska högskola

Chalmers  är ett framåtsträvande universitet som ligger i Göteborg. På Chalmers bedrivs det forskning, utbildning och innovation inom områdena teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart och marin teknik. Från Chalmers är det institutionen för material- och tillverkningsteknik  som är aktiva inom PHM R&D clustern.