KTH leder storsatsning på smarta material

Smarta material  med potential att rena luft, vatten och mark från miljöfarliga substanser är i fokus i Mistras (Stiftelsen för miljöstrategisk forskning) nya forskningsprogram TerraClean. Projektet som är på 60 miljoner kommer pågå i fyra år och leds av Ulrica Edlund på Fiber- och Polymerteknologi. Grattis Ulrica!

Läs mer på KTHs hemsida

Läs mer på Mistras hemsida

Nobelpriset i kemi

Nobelpristagare höll föreläsning

Måndagen den 12 december fick skolan celebert besök av Nobelpristagaren Bernard "Ben" Ferringa. Han började med att tacka för att han fått återgå till sin vardag, forskning, efter alla fester och gratulationer från kungligheter och annat fint folk. Föreläsningen handlade om molekylära switchar och motorer och den potentiella nyttan man skulle kunna ha av dem, såsom riktad cancermedicin och antibiotika som aktiveras i kroppen för att sedan avaktiveras (och därmed inte öka antibiotikaresistensen).

Emma Strömberg KTH:s pedagogiska pris 2016

KTH:s pedagogiska pris 2016

Lärares engagemang smittar av sig på studenterna. Lyckas det inte får man byta undervisningsmetod, menar Emma Strömberg som får KTH:s pedagogiska pris i år.

Emma Strömberg får tillsammans Mikael Ersson KTH:s pedagogiska pris 2016.

Zeynep Cetecioglu Gurol, Resursåtervinning

Forskartalanger tar plats på KTH

KTH:s satsning på att rekrytera unga forskartalanger har slagit väl ut. Högt meriterade personer är nu på plats. Kemiforskaren Zeynep Cetecioglu Gurol ska hitta nya vägar för resursåtervinning.

Avdelningen för resursåtervinning
Zeynep Cetecioglu Gurols profilsida

Kalender

Till sidans topp