Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

December – dashboard för kth.se i Google Analytics

Här har ni lite data för http://www.kth.se/ för decembermånad jämfört med samma period 2010. Det är inte helt svårt att se att se julledigheten i statistiken. Statistiken är korrigerad en dag för att besöksmönstren ska passa ihop. Ni får stå ut med att 2010 års data inkluderar nyårsdagen.

Statistiken tänkte vi lägga ut varje månad så ni på andra universitet och högskolor kan jämföra och göra lite manuell benchmarking.

4 reaktioner till “December – dashboard för kth.se i Google Analytics”

1. Finns det någon statistik som ni vill se i nästa månadsrapport?

2. This is great stuff! I guess it would be interesting to see sources of traffic – that would give us an idea of how what kind of proportions one might expect to see from another university website. For example, what % from Google, social media, referring sites etc etc – what do you think? I’ll see about sharing data from our site. Thanks for starting this.

3. John, har du hittat något bra sätt att få datat från GA till bloggpost? Nu har jag bara skärmdumpat men det är inte så man vill göra.

4. Good question! Some kind of custom dashboard, but that takes time to set up. I rarely show management the raw reports these days, for example. Maybe do something with the custom reports in Google Analytics?

Kommentarer är stängda.