Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Findability University Network

Bild från: http://www.flickr.com/photos/dutchtreatnl/6527243687/

Idag träffade jag ett flertal andra universitet och högskolor på en nätverksträff inom området Findability d.v.s. sökfunktionalitet och söklösningar.

Findwise som höll i närtverksträffen inledde genom att låta Uppsala Universitet presentera sitt sökprojekt (presentationen på Prezi) som de var ute tidigt med redan 2010. Idag har de en publicerad söklösning men har haft en jobbig resa eftersom de har en väldigt spretig webbmiljö utan något heltäckande centralt webbpubliceringssytem och ägandeskap.

De har dock börjat rulla ut en lösning på Infoglue som börjar spridas.

Mötet var en bra chans för deltagarna att ta del av andras erfarenheter, presentera sina egna, bra som dåliga och framför allt knyta kontakter inför framtiden.

Det är tänkt att detta ska vara en återkommande träff och jag ser fram emot att dela med mig av våra erfarenheter, tankar och idéer samt höra hur de andra projekten tar form och utvecklas.

Bra och intressant initiativ!

Jag heter Niklas och arbetar som tema lead i vårt webbteam som är ansvarigt för bl.a. www.kth.se, bloggplattformar, den centrala söktjänsten, profilsidor m.m. Jag använder denna blogg för att dela med mig av information som handlar om nya projekt och system som vi utvecklar för våra användare på universitetet.

2 reaktioner till “Findability University Network”

1. Jag kan bara hålla med. Sök blir en allt viktigare fråga och det verkar som att många håller på med intressanta saker kring sök just nu.

2. Det känns som om vi som universitet och högskolor skulle kunna dra väldigt mycket nytta av varandra om vi håller detta nätverk levande. Utbyte av erfarenheter och även delar eller hela lösningar är något som gynnar alla.

Vi på KTH presenterar gärna det vi har gjort och finns det andra som är intresserade kan vi dela med oss av de erfarenheter vi har fått under projektets gång. I så fall är det bara att höra av sig.