Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Google Atmosphere on Tour

Google Atmosphere on tour 2012 Stockholm

Förra tisdagen gick Atmosphere on Tour av stapeln på Münchenbryggertiet i Stockholm och det var många stora namn med på talarlistan.

Konferensen inleddes med Jocke Jardenberg som inspirationstalade och modererade hela eventet. Han var tätt följd av Shailesh Rao, Director of New Products & Solutions som pratade om den fundamentala förändringen av våra liv som dagens teknik medför.

Senare hölls en utförlig kolaborationsdemo där man bl.a. använde Docs, Hangouts och Google + för att visa hur man enkelt kan samarbeta med dokument, video och social kommunikation vare sig man sitter i samma hus eller utspridd i olika delar av världen.

Break outs med ”målnet”, kartor och sök

Under nästa pass delades presentationerna upp i tre spår, Cloud Platform med kund-case från Rovio, Google Maps for Business med kund-case från Volvo och Enterprise Search med kund-case från oss på KTH.

På  Enterprise Search-spåret höll Matt Eichner, General manager for Enterprise Search, en intressant dragning om kommande saker i Google Search Appliance och jag berättade om vårt sökprojekt utifrån vår synvinkel som kund. Här hittar du presentationen och transkriptet.

Dagen avslutades med en panel där Ericsson, Rovio, Fläkt Woods och Klarna frågades ut av Joakim Jardenberg och publiken kring deras erfarenheter av att använda Googles molntjänster.

Google Maps med inhouse-positionering

Sist av allt minglades det bland de olika demo-stationerna och då hittade jag ett riktigt intressant företag, Folia,  som bygger funktionalitet på Google Maps som gör att man kan lägga på CAD-ritningar på sin karta (Folia Map Tool). Detta kan man göra i flera lager så att man kan välja vilket våningsplan man vill visa. Om det inte räcker kan man med hjälp av sina trådlösa basstationer få inhouse-positionering vilket så klart skulle vara en riktigt bra feature till vår rumsapplikation KTH Places där man kan se vart rum på KTH:s olika campus ligger.

Kontentan är kort och gott, ett intressant och inspirerande event!