Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Google Plus – Var är trafiken?

Du har säkert hört diskussionerna om Google+ är en lyckad tjänst eller inte. De aktiva användarna brukar tala sig varma om de bra diskussionerna som de menar till stor del nu förs i Google+ istället för Twitter. Google har presenterat lite olika siffror på antalet medlemmar, men man kan åtminstone dra slutsatsen att de i alla fall är över 100 miljoner.

1000 gånger mer besök från Facebook

100 miljoner användare är stora siffror, som vi alltså borde ha stor nytta av i spridningen av vårt innehåll, eller? Vi har dela-knappar för Google+ på våra sajter och borde få mycket trafik från tjänsten. Värdet borde med andra ord vara ganska stort för KTH. Tyvärr är så inte fallet.

Faktum är att vi nästan inte får någon som helst trafik från Google+!

Statistiken är baserat på ca 25% sampling av 1 miljon besök, den senaste månaden.

Kvar återstår Google-söket

Google+ är tight integrerat i relevansenstora Google, så det kan mycket väl vara så att de ”+1”:or vi får från Google+ ger oss bättre ranking i Googles sökmotor. Att ta bort våra dela-knappar för Google+ får därför ligga på is tills vi har en möjlighet att utreda om, och vilken, effekt det har på vår ranking på de stora sökmotorerna. I ett längre perspektiv kanske det är dags att byta ut dela-knappen för Google+ mot en för den kinesiska motsvarigheten till Facebook – Weibo – där vi också är verksamma nu för tiden.

Hur ser det ur hos er? Ser ni samma uteblivna trafik från Google+, eller har ni andra tankar kring Googles satsning?

8 reaktioner till “Google Plus – Var är trafiken?”

 1. Intressant, ni har till och med ännu mer dominans på Facebook, än vi. Jag ser WordPress och Blogger, är det plattformar ni jobbar med?

 2. Vi jobbar (någorlunda aktivt) med Facebook, Twitter och WordPress och lite LinkedIn. Men du har rätt om Blogger. Jag måste nog kolla vad det är som händer där:-)

 3. Hej
  Vi började i år satsa på riktigt mot Kina och för att komma runt problem med laddningstider och annat som vi får problem med när man försöker komma åt kth.se från Kina, oftas beroende på Kinas brandväggar som ofta spärrar komponenter som t e x Google analytics och därmed slöar ner svarstiderna till 30 sekunder. Därför har vi närvaro lokalt i Kina på Weibo, deras Facebook och Youku, deras YouTube, samt att vi har en en webbplats som vi hostar i Hong Kong för att komma på insidan av deras nationella brandvägg. Dessutom har vi personer på plats i Kina som hjälper oss.

 4. Var får ni fram denna statistik (skärmdumparna) – analytics?
  Tacksam för svar!

 5. Precis Martin, jag har tagit en skärmdump från Google Analytics.
  Undrar du över något mer specifikt är det bra att fråga på!

 6. Tack!
  Ska se över vår ”sociala” statistik. Gissar att symbolerna som syns efter vissa av era sociala nätverk (tex google+) står för verifierad sida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *