Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Bokcirkel var toppen, men en videocirkel måste vara bättre?

Vi har förut testat att tillsammans läsa en bok, kapitel för kapitel och diskutera det i grupp. Lite som man gjorde på 70-talet. Resultatet tyckte jag var riktigt bra med bra konversationer och insikter i vår utvecklingsgrupp. Bokcirkeln föll dock i glömska efter ett tag då folk (inklusive mig själv) inte ”hann” läsa det bestämda kapitlet till rätt datum.

Men i dag satt jag och kollade igenom lite olika videos från en konferens i Seattle, USA och tänkte att det är ju verkligen mycket mer intressant att kolla på en 30 minuters video om något up ’n’ coming, än att läsa en bok. Dessutom har man alltid sin mobil med sig och därmed lättare att hitta dom där extra 30 min.

Jag föreslår att en person får välja video vi alla ska kolla på och sedan diskuterar vi en halvtimme över en kaffe, alternativt att vi kollar på videon tillsammans. Jag tror det är bra om vi bara tar anställda-listan rakt upp och ner och rullar ansvarig utifrån den. På så vis  får vi med alla synvinklar, allt från front-end till organisationsteori.

Vad tror ni Infosys, är det något att ha?

Jag avslutar denna bloggpost med den första videon jag tittade på i dag. Den handlar om Meteor, och är definitivt värd 30 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *