De långsammaste nedladdningstiderna för KTH.se

Vi diskuterar just nu om vi kan lyfta ut hela eller delar av www.kth.se i molnet för att snabba upp nedladdningstiderna för webben. Här nedan visas långsammaste nedladdningstiderna för vår webb, enligt Google Analytics. Intressant är att många länder som man tror är snabba , som t.ex. Spanien, inte alls har snabba nedladdningstider.

Har du jobbat med att lägga ut webb i molnet eller bara är intresserad, lämna en kommentar!

 

world

3 reaktioner till “De långsammaste nedladdningstiderna för KTH.se”

  1. För att påpeka det uppenbara så förutsätter en förbättring att flaskhalsen sitter hitom molnet då. Hur ser vi på att använda CDN för diverse media?

  2. CDN har vi ju pratat om länge och det vore väl det enklaste första steget för att snabba upp för besökare från långt bort i världen. Sen är ju frågan komplex, hade vi haft en sajt med 1 bakomliggande system så hade vi ju kunna välja vilken lösning som helst. Nu med 650 domäner och oändligt med proxyat material och api-förfrågningar så blir ju saken inte lika enkel, om alla frågor ändå måste gå mot en server hos oss, kanske vi inte tjänar så mycket på att lägga ut allt.

    Hur som så vill jag bara påpeka att vi inte har dragit igång något projekt eller så,
    med det undantaget som vi började med förra året med china.kth.se (hostad i Hong Kong) för att komma förbi Kinas brandvägg. Vi diskuterade nu om vi kunde använda Polopolysinnehåll i Kina också, för att slippa uppdatera samma innehåll i två system.

    Men den här bloggposten var till för att visa intressanta siffor jag tyckte var värda att dela med sig av. Skrämde jag någon som trodde vi skulle hoppa förbi driften ber jag om ursäkt!

  3. Nej, det var inte min mening iaf, utan det var en seriös fråga, just för att CDN borde vara ett relativt lätt sätt att komma en bit på väg. Anlita godtycklig molntjänst är inte självklart att det ger samma resultat, utan borde kräva ganska mycket mer jobb för att säkerställa att man får de effekter man vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *