Nytt Places API

För två år sen ungefär så började vi bygga på tjänsten och api:et som vi kallar KTH Places. Det var ett första försök att samla alla lärosalar och publika lokaler som KTH har, i en och samma databas. Tjänsten har blivit väldigt uppsakttad och därför tar vi nu nästa steg och förbättrar tjänsten mångfalt.

Lokaldatabasen är död, länge leve lokaldatabasen!

I den första versionen av Places så hade vi en egen MongoDB som vi fyllde med de lokaler vi kunde hitta, och de som vi inte kände till tog vi in via feedbackformulär på sidan. Ganska snabbt märkte vi dock att KTH är så mycket större än vad man kan tro och antalet lokaler som saknas var stort. Samtidigt började datat rutna då andra tjänster som också hanterar lokaler hade sina egna liknande kopior av lokalerna, men där en lokal med säkerhet inte kunde koplas ihop med en lokal i ett annat system.

Vi behöver alltså en plats där alla KTH:s lokaler finns, från mötesrum till utbildningslokaler och lunchrum, och in från vänster kommer en ny version av programvaran som används av vår lokalavdelning för hantering av ritningar etc och räddar vår dag. Deras programvara Spacemanager lanserar i dagarna ett RESTful-gränssnitt där vi kan komma åt alla områden, hus, våningsplan, och rum på hela KTH och mer. Precis det som vi önskar vi hade från början, en plats och ett gemensamt källdatasystem för hela KTH.

Så precis nu har vi startat ett nytt projekt att paketera detta API för dig, så du kan bygga dina lokaltjänster på, happy hacking!

/ @patricjansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *