Hoppa till innehåll

Väderbiten

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Två gånger per år blir jag besatt av vädret. När vintern ska komma och när våren ska komma. Just nu är vi inne i den sistnämnda fasen och det innebär följande för mig:

  1. Jag Googlar ”När kommer våren” flera gånger i veckan.
  2. Jag skapar egna grafer över vädret i Stockholm och mumlar ”Det här är normalt” när det både regnar, snöar och haglar i mitten av mars.
  3. Jag går in på SMHI:s Daglig Medeltemperaturavvikelse och försöker likt Rain Man att tolka siffrorna och förutspå vädret. Tänker för mig själv ”Ska jag göra en egen hemsida med det här?”.
  4. Jag börjar drömma om vädret.

Men jag ska inte bli för exalterad kring våren. Det finns ju mycket härligt med vintern också. Som att det är kolsvart klockan 15 eller att man har så många fina minnen från den. Som den gången som mina skor blev stulna i mars och man fick köra bil hem utan skor. Lyckligtvis kommer våren innan hela Sveriges befolkning (läs jag) blir tokig och då kan man gott vänta ett halvår innan hela cykeln börjar på nytt igen.

/En Oscar som gillar vintern men nu vill ha vår (men helst efter sin resa till Åre)