Hoppa till innehåll

#WikiGap

Jag hoppas att du har firat den internationella kvinnodagen på bästa sätt och tänkt lite extra på alla fantastiska kvinnor i din närhet. För att uppmärksamma denna dag var jag på eventet WikiGap som hölls på KTH. Idag är 80% av Wikipedias alla biografier om män så WikiGap ämnar till att minska detta kunskapsgap genom att publicerar och redigera artiklar på Wikipedia om prominenta kvinnor.

Eventet på KTH var en del av ett större projekt som genomfördes på Sveriges ambassader runt om i världen. På KTH skrevs biografier om kvinnor som haft en viktigt roll inom just den tekniska världen. Därför tillbringade jag eftermiddagen med att redigera artiklar om den första svenska ingenjören Vera Sandberg och Nobelpristagaren i fysik Maria Goeppert-Mayer.

För att vi alla skulle få lite inspiration inför vårat skrivande var utrikesminister Margot Wallström, KTHs vicerektor Anna Wahl, John Andersson and Sara Mörtsell from Wikimedia på plats och höll tal. Förutom alla spännande människor som var där var det även väldigt inspirerade att sitta och läsa och skriva om alla framgångsrika kvinnor.

Om du vill bidra till WikiGap så ordnas det flera event runt om i Sverige som du kan hålla koll på genom http://www.swemfa.se/wikigap/

//Malin