Hoppa till innehåll

Blåljusfilter

När man går en utbildning som kräver att man programmerar mycket eller helt enkelt bara interagerar mycket med en dator så är det inte konstigt att ens ögon blir trötta. Speciellt jobbigt blir det när man sitter på kvällen och ens ögon blir överbelastade med datorns superstarka blåa sken. Lyckligtvis så finns en lösning på detta irriterande problem: Blåljusfilter

Blåljusfilter finns nu förinstallerade på alla Mac-datorer och iPhones och går under namnet Night Shift. Det finns en massa andra program som gör samma sak (f.lux har jag t.ex. använt mig av i mer än tre år nu) men funktionaliteten är ungefär densamma: Begränsa det blåa skenet som våra enheter släpper ifrån sig och ersätt det med ett mer behagligt orange, varmt ljus.

En härlig bonuseffekt är att forskning talar för att minskad exponering för blått ljus från mobil- och datorskärmar leder till bättre sömn!