Hoppa till innehåll

Att lära sig nya saker

Hej alla glada! Under den här sommaren har jag haft två, inte alltför krävande, mål utöver jobb och skola:

  1. Lära mig att göra en bakåtvolt.
  2. Lära mig att programmera grundläggande i Java.

Lyckligtvis så har det varit en väldigt varm sommar med en enorm mängd möjligheter att öva upp mina bakåtvoltsfärdigheter. Nu kanske några av er undrar varför man skulle vilja lära sig något sådant men en bättre anledning än ”För det ser coolt ut” har jag inte så den får ni nöja er med!

Bara efter en dag såg det ut såhär 🙂

Den klyschiga lärdomen som jag fick från att uppfylla mitt mål var att 90% ligger i att man vågar och ger sitt allt medan 10% rör tekniken som krävs.

Bonusbild

Det andra målet sammanföll lyckligt nog med en distanskurs på 1,5HP som vi rekommenderas läsa på Medieteknik och som heter Javaprogrammering för Pythonprogrammerare. Här ska man genomföra sex stycken labbar av varierande svårighetsgrad och sedan lämna in dem online. Här är ett exempel på den första enklare programmeringsuppgiften:

P.S Idag kom det andra antagningsbeskedet och jag hoppas att de av er som gått och väntat på besked nu kommit in på det ni önskade 🙂

// Oscar