Halloweenfilmer

Halloween har precis passerat men det betyder inte att jag inte kan mjölka ut det sista från den ändå! Det absolut bästa med just Halloween är ju självklart alla filmer måste kollas på. Som den eviga filmnörd jag är så tycker jag om när man går behind the scenes och skildrar hur själva filmskapandet går till. Här får ni därför la crème de la crème av klipp som tar upp hur några ikoniska filmer skapades!

The Shining

Vivian Kubrick dokumenterade hela inspelningsprocessen av The Shining och klippte ihop det till en sevärd dokumentär om en av de mest ikoniska filmer någonsin. Skådespelarna är nästan svåra att skilja från de roll som de spelar. Kusligt men fascinerande!

Silence of the Lambs

Anthony Hopkins tveklöst största roll som Dr. Hannibal Lecter i Silence of the Lambs skildras i den här kortare behind the scenes-looken. Trots klippet så har jag fortfarande svårt att förstå hur den kunde bli så bra som den blev.

The Nightmare Before Christmas

Såg faktiskt först nyligen The Nightmare Before Christmas som nog ändå måste klassas som den mest ”Halloweeniga” moderna filmen. Den här dokumentären visar den otroligt tidskrävande processen i att animera varje ruta för hand(!) i stop motion. Otroligt sevärd!