2018 i bilder – del 3

Juli

Genomförde den årliga traditionen att hänga med mina gamla kollegor från sommarjobbet jag hade under gymnasiet nere i Hässleholm i Skåne. Vi åkte ring efter båt i Jönköping och bilade sedan ner till Liseberg för att åka alla bergochdalbanor ända tills parken stängde!

Bytte batteriet på min mobil efter att det gamla batteriet svällt och fått skärmen att ”poppa upp” från sin ram. Det blev poppis när jag gästade KTHs instagram (spana in det på @kthstudent).

Jag läste en sommarkurs i Madrid i IT-säkerhet som gick under namnet ”Luke, I’m your hacker”. Det var via organisationen BEST som arrangerar kurser för studenter i Europa! Mötte upp med flera utav dessa personer under resten av året.

Reste till Ukraina och gick på min första fotbollsmatch (DIF mot ett lokalt ukrainskt lag)! Resten av dagarna spenderades på stranden och nere i katakomberna av staden Odessa tillsammans med mina vänner.

Augusti

Augusti innebar flera farväl till mina underbara vänner! Flera utav oss skulle på utlandsstudier under hösten så vi passade på att ta AW på en av Stockholms rooftop bars.

Fick ett fint hej då från mina kollegor på jobbet innan jag tog två veckors ledigt för att förbereda inför USA!

Åkte till Prag för att möta upp med mina spanska vänner. Som bonus kom tre vänner från sommarkursen (Polen x2 och Tjeckien) så vi fick en rejäl reunion tillsammans!

Som ett sista hej då bjöd jag in mina vänner på kräftskiva hemma hos mig! Finns det något mer svensk sätt att ha avslutningsmiddag på än att sjunga snapsvisor och dricka bäska droppar?

Jag flyttade till USA och var otroligt nervös för hur allt skulle gå. Skulle jag få vänner som jag gillade? Skulle jag sakna de vänner jag hade i Europa? Skulle jag trivas med mina två rumskompisar? Skulle jag hitta kurser jag tyckte var intressanta? Hur skulle detta år påverka mina studier på KTH?

Jag kom snabbt till ro och djupdök in i kulturen i Wisconsin. Här ser ni mig med en traditionell cheesehead på huvudet!

Redan första veckan i USA gick jag på mina första amerikanska fotbollsmatch! Med min säsongsbiljett gick jag på 5 utav 7 matcher under höstterminen.

September

Kurserna började och jag valde att läsa: Making Comics, Photography och Topics in Security and Privacy.

I början av skolterminen höll de en mässa med alla studentorganisationer. Jag funderade ett tag på att gå med i Quidditch-laget…

…men hamnade tillslut i Poloklubben på UW-M! Riktigt roligt att få ta upp ridningen igen efter att ha haft uppehåll medan jag pluggat på KTH.

Reste till Denver i Colorado för att campa tillsammans med mina rumskompisar, Laura och Line, och de ”vikingar” (alumner till stipendieorganisationen) som bodde i Denver! I bakgrunden ser ni Rocky Mountains.

//Madde

Kommentera