Planerar för nästa termin

De är få saker som jag uppskattar så mycket som att planera. Det är så lätt att känna sig stressad när man inte har koll på sina  kurser. Man vet inte vad man ska börja med när man sätter sig ner och ska plugga vilket gör att man drar sig ännu mer för att ta tag i det. Det första jag gör i en period är därför att lägga upp en plan.


Jag börjar med att skaffa mig en överblick av all kurser. Jag går igenom kurs-PM och skriver in olika deadlines i kalendern. Sedan går jag även igenom vilken kurslitteratur som behövs och var man kan hitta den.

Nästa steg är att lägga upp ett schema. Jag brukar först dela upp det i veckor och sedan i dagar och timmar. Så denna vecka måste detta vara gjort, det innebär att jag behöver göra detta på måndag, jag har tid mellan 10-12 att sitta med det. Jag tycker att det är enklast att gå bakåt från en deadline – om jag måste ha skrivit en inlämningsuppgiften till dess, behöver jag såhär många timmar och det har jag tid för det på dessa dagarna. En jätteviktig del i planeringen är att gör tid för fritid, det är lika viktigt som att planera studierna. 

Sedan handlar det bara om att uppdatera planeringen kontinuerligt, jag tycker om att sitta på söndagar och planera nästa vecka. Jag går igenom hur bra förra veckans planering fungerade och vad som väntar nästa vecka. Den där inlämningsuppgifter kanske tog mer tid än vad jag tänk då lägger jag in mer tid för det.

//Malin