KTH Live-in Lab

Just nu gör jag ett projekt där vi ska undersöka framtagandet av en app som kan uppmuntra studenter att leva mer hållbart. Projektet bygger på tanken om att arbete och fritid i framtiden kommer att vara mer integrerat, så att flera personer kommer att arbeta och leva på samma plats och därför utgår vi från KTH Live-in Lab. Jag har vetat om Live-in Lab men inte riktigt vetat om exakt hur det fungerar, men i samband med detta projekt har jag fått en inblick den testmiljön som finns här på KTH Campus. Jag  tänkte att jag skull dela med mig lite av det jag fått reda på – för tro mig, det är väldigt intressant.

Live-in Lab på KTH Campus

KTH Live-in Lab består ät en innovationsmiljö där det bland annat finns ett undervisningshus, ett hotell och studentlägenheter. På området lever studenter medan till exempel användningen av varmvatten, el och CO2 mäts. Det är även möjligt att förända bostädernas utformning och påverka styr-och kontrollsystem i forskningssyfte. Tanken är att miljötekniska och hållbara produkter och tjänster snabbare ska nå ut till marknaden då forskningsprocessen går fortare då man har möjlighet att göra tester i verkliga miljöer.

Studenterlägeheter på Live-in Lab

Saker som undersöks i Live-in Lab:

•  Är det möjligt att generera sin egen el?
  • Hur maximeras naturligt ljus i bostaden?
  • Hur kommunicerar vi om 10 år?
  • Till vilken utsträckning är det möjligt att odla i sin egen lägenhet?
  • Vilka funktioner går att kombinera (med hjälp av flyttbara  väggar, smarta möbler etc.)?

//Malin

En kommentar till “KTH Live-in Lab”

Kommentarer inaktiverade.