Studiebesök på Netlight

I onsdags besökte jag och några andra från Medieteknik företaget Netlight som ligger på Regeringsgatan. Jag har tidigare skrivit om studiebesök som jag haft i anslutning till min utbildning här, här och här och alltid kommenterat om hur givande det är att få perspektiv på sin utbildning och framtid. Studiebesöket på Netlight var verkligen inget undantag.

Medietekniksalumnen Mårten som tog emot oss berättade om Netlight och att de är ett snabbt växande IT-konsultföretag som grundades här i Stockholm med 1200+ anställda och flera kontor i Europa. Han nämnde också det finns olika områdena som man kan jobba inom på Netlight däribland Management/UX/UI/Utveckling etc. och att roller såsom Product Owner, Scrum Master, Technical Lead etc. är vanliga trots att vi som studenter kanske inte tänkt på att dem finns. Vi fick lära känna Mårten och hans resa genom KTH och hur han hade känt att KTH gynnat honom i sin karriär. Han tyckte att KTH gett honom verktygen för att angripa alla möjliga typer av problem och att det var ovärderligt.

Jag tyckte verkligen om att han ställde upp på att svara på alla våra frågor och att han var kvalificerad att ge oss tips eftersom han har gått igenom samma sak som oss. Han gav oss råd kring vår stundande exjobbs-sökande, vad man ska tänka på när man söker jobb i framtiden och mycket annat.

Det var omöjligt att inte ta kort på deras häftiga kontor.

Det nyttigaste från besöket var hans tips till oss som fortfarande pluggar:

  • Åk på utbyte om du kan
  • Oroa dig inte om vad som kommer härnäst, fokusera på nuet
  • Du pluggar för att bli en problemlösare, inte en specialist
  • Arbetslivet är mindre stressigt än att plugga (han lovade)
  • Välj det som du är personligt motiverad av framför något prestigefullt
  • Du är grym!
Gruppen som gick på studiebesöket 🙂

Allt som allt så var det ett väldigt givande studiebesök som gav mycket tack vare Mårtens entusiasm och villighet att svara på alla våra frågor 🙂