Visualisering

Jag går ju masterutbildningen Interactive Media Technology med inriktningen Visulization av den enkla anledningen att jag tycker om när data visualiseras riktigt snyggt. I korthet handlar visualisering om att ta komplex data som kan vara svår att förstå, eller att ta till sig genom att bara titta på rådatan, och sedan helst framställa den så att man kan utläsa trender eller få nya insikter av den.

Nedan är några av mina favoritvisualiseringar som kan vara bra inspiration om man står inför ett visualiseringsprojekt. De är i gif-format men de flesta av dessa går även att interagera med online 🙂

Det kan vara svårt att ta till sig siffror om t.ex. hur många som lever i fattigdom eller medelinkomsten i världen när vi går mot åtta miljarder människor. Det här har visualiseringen nedan tagit fasta på och istället representerat massor av fakta om våra levnadsförhållanden som om vi bara var 100 människor på jorden. Uppfriskande enkel och effektiv.

En snygg liten visualisering som för veckans alla timmar redogör för hur många personer som vistas på Manhattan och var de rör sig.

Här är en visualisering av hur en person skrev sitt examensarbete. Inte det mest visuellt tilltalande MEN roligt och relevant för mig som ska skriva exjobbet snart 🙂

Living Space är ett ambitiöst visualiseringsprojekt som visar hur rymdstationen ISS byggdes, allmän info om varje modul och vilka som har bemannat den genom åren.

// Oscar