På utbyte i Australien

Här kommer en lite hälsning från Axel som berättar om hur det är att vara på utbyte i Australien. Axel läser högskoleingenjörsprogrammet inom elektroteknik på KTH i Flemingsberg.

Under mitt tredje år på KTH tog jag möjligheten att göra en utbytestermin på ett av KTH partneruniversitet. Jag visste att jag ville läsa utbytestermin långt ifrån Sverige för att få uppleva något annorlunda. Som tur var kom jag in på ett av de utlandsuniversitet jag sökt till och det är därför som jag nu läser en termin på University of South Australia (UniSA).

UniSA ligger i Adelaide, vilket är huvudstaden för delstaten ”South Australia”. Adelaide är något mindre än de andra storstäderna i Australien och har därför inte en lika stor innerstad, men det väg stället upp av dem många parkerna och barerna som finns runt om i Adelaide.

Som ingenjörsstudent läser man dem flesta av sina kurser på campuset i Mawson Lakes som ligger 20 minuter med tåg från centrala Adelaide. Campuset är stort och det finns många platser att sitta och plugga på.

En av många bra saker med Australien är värmen. I juli blev det som kallast ungefär 12 grader medan det nu i november varierar mellan 20–35 grader! Fördelen med att plugga i just Adelaide är också att det är betydligt billigare än resten av Australien och det fungerar som en bra central utgångspunkt om man vill upptäcka andra delar av Australien.