Sök mentorskapsprogrammet Pepp

Är du nyfiken på hur det är att plugga till ingenjör, men fortfarande osäker på om det är rätt för dig? Borde man ta ett sabbatsår innan universitetet? Hur mycket intresse behöver man för matte? Vad får man lära sig på program X?

Dessa frågor och många fler kan du få svar på via mentorskapsprogrammet Pepp! Varje år kan alla som identifierar sig som tjej och går i gymnasiet söka till Pepp och få en mentor från ett universitet. Mentorn är en student som pluggar ett universitet i din stad. Du och din mentor kommer att träffas under terminen och ni kommer att få delta i företagsevent i den stad ni bor i för att få en inblick vad för olika jobb man kan ha efter att ha tagit examen.

Pepp finns i följande städer:

• Luleå
  • Umeå
  • Stockholm
  • Linköping
  • Göteborg

Ansökan görs här: länk!

Sista ansökningsdag är den 7 december.

Rekommenderar er att söka! Jag deltog som mentor åt Elin när hon gick sitt första år på gymnasiet 2017. Vi har hållit kontakten även efter Pepp och nu pluggar hon Medieteknik på LiU.

Mer information finns på Pepps hemsida eller instagram. Även om du inte deltar i programmet så har Pepp massor av tips och inspirerande inlägg på sin instagram.

//Madde

Bildkälla: Pepp

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!