Spacetech evening

I tisdags var jag på eventet KTH Innovation Spacetech evening with Christer Fuglesang, och ja jag träffade såklart Christer Fuglesang! För er som inte har jättebra kolla på Christer Fuglesang blev han den första svenska medborgaren i rymden när han år 2006 for ut till den internationella rymdstationen ISS. Det är inte allt för ovanligt att träffa på Fuglesang på KTH då han idag arbetar här som professor i Space travel.

Bild från KTH

På eventet fick vi först lyssna på ett litet föredrag där Fuglesang bland annat pratade om de utmaningar som vi står inför gällande rymdforskning och det möjligheter som de ger för att utveckla ny teknologi. En fråga som diskuterades var ”can satelites help solve the climate problem?” och en tanke lyftes om att man skulle kunna skugga en del av jorden från solens ljus genom stora satelliter och därmed minska problematiken med uppvärmningen som växthuseffekten innebär. 

Senare delen av eventet gick ut på att vi tillsammans skulle fungera över innovationer inom rymdteknologi. Där ledde KTH innovation oss igenom en övning som jag tänker kan var intressant för er att ta del av. Övningen är till för att man i grupp ska få fram nya tankar och idéer.

  1. Brainwriting: Kom individuellt på så många idéer som du kan och skriv ner dem. I detta steg är kvantitet det viktiga.
  2. Kategorisera: Dela med dig av dina idéer till gruppen och försök tillsammans länka ihop idéerna för att bilda kategorier.
  3. Hitta nya vinklar: Kom på nya idéer som inte kan inkluderas i de befintliga kategorierna. Kanske kom det fram nya tanker under tiden ni gjorde kategoriseringen.
  4. Change it up: Välj ut några de bästa idéerna och undersök dessa. Vad händer om man lägger till delar/tar bort delar/ integrerar/skalar upp dem?

//Malin

En kommentar till “Spacetech evening”

Kommentarer inaktiverade.