Skapa egna deadlines

Under den här våren har jag på pappret egentligen bara ett fåtal deadlines: lämna in exjobbet och presentera/opponera det samt att skriva flervarretentan. Och även dessa deadlines är möjliga att skjuta på lite hit och dit.

Nyss så intervjuades Gisela Bäcklander på KTH om hennes doktorsavhandling om bland annat hur medarbetare mår av självledarskap på företag. Hon uttryckte att den vanligaste fallgropen när det gäller självledarskap var ”en alltför hög arbetsbelastning i kombination med otydliga krav”. Det här vill jag själv undvika.

Det viktigaste för mig under den här våren är därför att se till så att jag har rimligt många moment och tydlighet i dessa. Här under kan ni se min preliminära tidsplan för exjobbet som gör att varje vecka egentligen är en massa mindre deadlines. Dessutom har jag avsatt samma veckodag varje vecka till att också extrajobba hos Mentimeter, för att skapa en tydlig struktur i min vardag.

Utöver detta så går jag ju kvällsseminarierna i flervarren, vilket också skapar en tydlig struktur med rimliga krav.

Gällande arbetsbelastningen så är den hög just nu, men genom att följa min plan och strukturera upp arbetet så är jag övertygad om att det kommer gå vägen 🙂

// Oscar

2 reaktioner till “Skapa egna deadlines”

Kommentarer inaktiverade.