Hoppa till innehåll

Chocolate chip cookies

En viktig del av livet på kontor är fika. Imorgon står jag och min exjobbspartner Matilda för måndagsfikat. Varje måndag bjuder fika-ansvariga resten av avdelningen på fika. Därför tillbringade vi eftermiddagen med att backa chocolate chip cookies. Här är receptet till det godaste kakorna jag känner till.

Ingredienser:

 • 100 g mjukt smör
 • 1,5 dl råsocker
 • 1 dl farinsocker
 • 1 ägg
 • 0,5 dl rapsolja
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1,5 dl hackade hasselnötter
 • 3 dl vetemjöl
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • 2 dl havregryn
 • 1 dl lätt krossade cornflakes
 • 100 g grovt hackad, mörk choklad

Vispa smör och sockret poröst med elvisp. Rör ner ägg, olja, vaniljsocker, nötter och choklad. Blanda mjöl, bakpulver, salt, havregryn och cornflakes i en annan skål. Tillsätt till chokladsmeten. Forma degen till 18 bollar och fördela dem glest på en plåt. Platta ut till stor kakor och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 175˚C. Låt kakorna svala på ett galler.

//Malin