Vem är Madde?

Hej alla!

Eftersom att vi har fått in en hel drös med nya läsare tänkte Oscar, Malin och jag presentera oss lite kort. Först ut blir jag (Madde):

Namn: Madeleine (men kallas Madde i de flesta kretsar)
Utbildning: Civilingenjör Informationsteknik (300 hp)

Jag läser just nu mitt sista år på min utbildning och kommer att ha studerat i sex år. Efter gymnasiet 2014 började jag direkt på KTH och läste årskurs 1-3 ute i Kista. Tog ett utbytestermin till Singapore under hösten i årskurs 3, under våren skrev jag mitt KEXjobb (kandidatexamensarbete) hos ett startup i Stockholm.

I årskurs 4 började min master inom Datalogi inne på Campus. Därefter tog jag ett halvt uppehåll från min master och studerade blandade kurser i USA (bland annat tecknande av serier). Jag valde att bara tillgodoräkna mig en IT-kurs och därmed är detta mitt ”femte” år. Mitt sjätte år, som är årskurs 5 för mig, startade i höstas och då gjorde jag ett utbyte från KTH till Spanien. Nu under vårterminen är jag tillbaka i Stockholm och skriver mitt examensarbete!

Lite läskigt är det att inte veta vad jag kommer att göra i höst, men samtidigt otroligt roligt att få en ny utmaning!

Hobby: Hästar
Uppväxt: Stockholm

Innan KTH gick jag Naturvetenskap med inriktning medicin på Tullinge Gymnasium (söder om Stockholm). Där hade jag nära till stallet och spenderade nästan all min fritid där sedan jag var liten.

När jag skulle göra mitt högskoleval visste jag att jag ville studera vidare direkt, men inte till vad. Att läsa till ingenjör kändes tryggt för det öppnar upp många dörrar till olika branscher och även möjligheten att arbeta utomlands. Med uteslutningsmetoden bestämde jag mig för att stanna i Stockholm och att söka till program med IT. Läs mer här hur jag gjorde mitt val.

Favoritkurs: Etisk hackning EN2720 7,5 hp
Drömyrke: Säkerhetsexpert inom IT hos ett internationellt företag

Nu till sommaren tar jag min examen och har planen att börja mitt första jobb till hösten. Vad ska jag jobba med då? Ja, det är en bra fråga! Det känns som att alla dörrar är öppna, men jag kommer att välja den dörr som det står IT-säkerhet på. Springer nu på intervjuer och målet är att landa hos en arbetsgivare med utlandsmöjligheter (uppdatering under terminen kommer).

Om vi tittar längre in i framtiden, säg 15 år, hoppas jag på att kunna hjälpa till i utredningar av cyberbrott. Dock kan mycket hända på 15 år och jag kommer säkert ha ändrat min åsikt om vad jag vill jobba med. Precis som jag har gjort medan jag har studerat på KTH. Jag har velat bli allt ifrån spelutvecklare till IT-arkitekt.

Bästa tips för val av utbildning: använd uteslutningsmetoden och ställ frågor till studenterna via Fråga en KTH-student!

Hör av dig om du har några frågor!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!