Hoppa till innehåll

Utbildningar med start VT21

Nu kan du anmäla dig till vårens program på KTH! Sista ansökningsdag är 15 oktober och du gör din ansökan på antagning.se. De program du kan söka är:

Tekniskt basår/termin

Utbildningen ger dig som inte läste natur/teknik på gymnasiet behörighet till KTHs utbildningar. På basåret läser du matte 3-5, fysik 1-2 och kemi 1 och på basterminen läser du matte 4-5 samt fysik 2. Efter basåret/terminen så har du en garanterad plats på en av KTHs utbildningar (ej arkitekt). Men det finns begränsade platser så de med högst betyg från basåret/terminen får platserna först. 

Något lite sneaky som du kan göra är att läsa basåret/terminen även om du har behörigheten för KTHs utbildningar men för låga betyg för att komma in på din drömutbildning. Då söker du in på KTH genom basår/terminsbetygen och har större chans att komma in på de program med högre antagning. 

HÄR kan du läsa mer om basåret/terminen!

Teknik och ekonomi (högskoleingenjör)

Detta program är tre år och går ut på att du först får läsa en termin företagsekonomi, för att sen fortsätta på en av KTHs högskoleingenjörsutbildningar. Man får alltså en extra termin att bestämma sig vilken högskoleingenjörsutbildning som passar en bäst. 

HÄR kan du läsa mer om teknik och ekonomi!

Kom och börja på KTH med mig!

Kramar /Aleks