Hoppa till innehåll

Projekt inom interaktionsdesign

Sen i januari har jag, förutom mitt exjobb, läst min sista kurs på KTH. Egentligen brukar man inte läsa kurser samtidigt som sitt masterarbete men då jag inte lyckades läsa denna kurs under mitt utbyte i USA förra året var jag tvungen att läsa kursen nu. Kursen tog slut igår och hette Metoder för Interaktionsdesign. Kursen gick ut på att med hjälp av olika metoder, som intervjuer, undersökningar och olika analyssätt, ta fram en idé där man löser ett problem. Årets tema var digitala musikstreamingtjänster och min grupp jobbade med att lösa ett sätt att diskutera podcasts online med sina kompisar, och andra. Vår idé är att kommentarer ska visas på podcastavsnitt under tiden som man lyssnar på det. Man ska även kunna kommentera avsnitten samt se vad ens kompisar har sagt om det. Såhär såg vår prototyp ut:

Om några av er minns så gjorde jag ett annat projekt, Groupify, med Spotify-platformen. Det projektet handlade om att ta fram musik som alla i en grupp var nöjda med. Inlägget om det projektet hittar du här. Nu känner jag att jag har superkoll på Spotify och potentiella affärsidéer kring det haha.

Nu ska jag ta en välförtjänad helg! /Aleks