Jobb efter KTH

Om ungefär två (!!!) månader är jag klar med min utbildning på KTH vilket innebär nästa steg i mitt liv. Jag ska börja jobba!

Jag började söka jobb redan i januari och sökte 23 olika jobb som främst var olika traineeprogram. Under ett traineeprogram, som oftast är 1-2 år, får man lära känna en organisation och oftast testa på olika roller på olika avdelningar. Oftast är traineeprogramen på större bolag som Telia, Siemens, Arla, Tele2, Unilever, Vattenfall och Cisco.  Jag sökte de roller då de passa mig och min breda utbildning. Däremot sökte jag även andra jobb som data analyst, affärsutvecklare, junior produktägare och junior projektledare. Även de roller är ju ganska breda men har ändå mer konkreta rollbeskrivningar och var oftast anpassade till kunskap inom inte endast industriell ekonomi, men även data. Jag hittade de flesta jobben på LinkedIn eller Traineeguiden.

Så jag skrev massvis med olika ansökningar och gjorde tester, intervjuer och caseintervjuer vilket resulterade att jag faktiskt fick ett jobb! För visste du att 50% av KTH-studenter får jobb innan sin examen och sammanlagt får 97% KTH-studenter får jobb innan eller efter sin examen (källa, 2018).

Jag fick ett jobb på Affingo som är ett litet bolag på strax över 20 anställda. Jag ska jobba som Business Intelligence (BI) Developer vilket innebär i detta fall att jag kommer att jobba som konsult, mer specifikt affärsutvecklare inom beslutstöd. Som BI Utvecklare kommer jag att få jobba med olika mjukvaror och med hjälp av massvis med data ta fram relevant information för företag som genomgår en förändring och behöver underlag baserad på fakta. Kanske låter det flummigt men jag kommer helt enkelt jobba med de två sakerna min utbildning har gjort mig redo för, nämligen verksamhetsledning och datateknik. Jag är därför supertaggad på detta och jobbstarten i augusti!

bild på Aleks med krona, pengar och ballonger
Jag når jag fick jobb haha

Glada Kramar /Aleks

En kommentar till “Jobb efter KTH”