Hoppa till innehåll

Q&A

Idag tänkte jag svara på de frågor som kom in i frågelådan här om veckan! Har du några fler frågor är det bara att kommentera. 

Gjorde du intromatten?

Under mottagningen på KTH så får man möjligheten att läsa en introduktionskurs i matte på 1,5hp. Jag rekommenderar alla att göra den även om man inte måste och jag själv inte gjorde det för att jag inte orkade ärligt talat. Jag tror dock att jag hade gjort det i efterhand för att komma in i mattepluggandet. 

Är du taggad på att ge dig ut i arbetslivet, eller tror du att du kommer sakna det styrda (rutinerade) kurserna?

Vilken svår fråga! Jag är supertaggad på att ge mig ut till arbetslivet och är nöjd över rollen och företaget som jag ska jobba på (mer om mitt framtida jobb och jobbsöket i kan du läsa om i detta inlägg). Däremot kommer jag också sakna strukturen i att plugga, även om jag i och för sig tror att jag kan få struktur på jobbet också. Så lite av båda men mest är jag taggad på att börja jobba, testa nya saker, träffa nya människor och testa mina kunskaper i ett verkligt praktiskt sammanhang. 

Vad är viktigast att tänka på om man vill skriva sin masteruppsats på ett företag? Hur långt innan måste man börja planera?

Jag och mitt exjobbspartner började redan i september att söka exjobb till start i januari. Dock var detta väldigt tidigt och många företag hade inte ens börjat tänka på nästa år så tidigt. Däremot rekommenderar jag att börja söka tidigt för att komma in i det och lista ut vad man kan och vill göra sitt arbete om. Även om vi började så tidigt fick vi vårt exjobb ganska sent, men när hjulen började rulla för oss fick vi höra från flertal ställen om intervju samtidigt. Så jag tror att många företag tar tag i att söka exjobbare i november/december. Något jag tror är extra viktigt när man söker exjobb på företag är att återkoppla till svar man får så fort så möjligt. På så sätt kanske man är den första som får svarar, intervju och jobbet. 

Är studentlivet på KTH bra?

Jag tycker verkligen det och jag har under min tid som studentambassadör verkligen försökt krossa bilden av att KTH inte har ett studentliv vilket inte alls är sant. Jag tycker även att det finns ett brett utbud av föreningar på KTH både inom sektionerna men även THS som är KTHs studentkår. Om du vill läsa mer om studentlivet rekommenderar jag dessa inlägg:

Har elever hoppat av för att de inte hittat nånstans att bo?

Nej, det har jag aldrig hört att det har hänt. Det går många rykten och skräckhistorier om studenter som inte har hittat boende, men från min erfarenhet har jag aldrig hört någon som inte har löst det på ett eller annat sätt. Om du är nervös och ska söka boende till hösten rekommenderar jag dig att läsa mitt inlägg (som du hittar här) med mina hitta-boende-tips samt min boenderesa under min tid på KTH.

Hoppas att ni är nöjda över mina svar! Kramar /Aleks