Jullov eller tentaperiod?

För många kurser så pågår tentorna från period 2 efter nyår, och genom åren har jag haft tentor 1 vecka efter nyår men också två veckor efter! Då är den stora frågan, har man verkligen jullov under julen eller är det bara tentaperiod?

Enligt mig så handlar det helt om planering, och hur du själv lagt upp dina studier. Vissa år har jag tagit helt ledigt under jul och nyår, och enbart pluggat innan och efter ledigheten inför tentorna. Vissa år har jag pluggat lite även under julledigheten i mellandagarna (obs inte på julafton 😀 )! Men det har varit för min egen skull då jag känt att jag behövt den tiden till att plugga. Det enkla svaret är därmed att: ja du har absolut möjlighet till jullov!

Som student är det viktigt med återhämtning, och därför tror jag den bästa strategin är att planera in i förväg vilka dagar du tänkt vara ledig, dvs lite som att ta ledigt från jobbet! För att kunna släppa tankar om plugget och njuta av ledigheten till fullo 🙂

I år är jag helt ledig, det är nämligen mitt första år som jag inte har några tentor efter jul, då jag börjar mitt exjobb i januari! Och det är så härligt att bara ta vara på tiden med familj och vänner, och slippa planera om jag ska vara helt ärlig 😀  Så de senaste dagarna har jag ätit massa god mat, tagit lååånga sovmorgonar, promenader och hängt med familjen i dalarna!

/Evelina