Hoppa till innehåll

Adam

Vad pluggar du på KTH?

Jag har pluggat två år på KTH på civilingenjörsprogrammet inom Energi och miljö. Under mitt tredje år kommer jag läsa en teknikprofil som heter Teknik och hållbar utveckling som sedan leder till en master med samma namn.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag vill vara en del av ett hållbart samhälle och därför kan jag tänka mig att jobba med att analysera olika typer av system (exempelvis transportsystem) och se hur de kan bli bättre anpassade inför de utmaningar vi står inför i ett längre tidsperspektiv. Jag kan också se mig själv som miljörevisor och hjälpa små eller stora företag med certifieringar eller miljöledningssystem. Det skulle också vara spännande att utveckla modeller och strategier för att se till att de investeringar som görs idag har bärkraft i framtiden med hänsyn till de klimatförändringar som sker.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En dag på KTH kan se väldigt olika ut beroende på vilka kurser som går samtidigt. Jag gör alltid en plan för varje vecka så att det blir tydligt vad som ska göras vid vilken tidpunkt. Mina dagar börjar därför med en titt på mitt schema som jag sedan följer så gott det går. En dag kan innehålla föreläsningar, räkneövningar, seminarier eller olika typer av laborationer. Utöver det planerar jag in eget plugg, någon lunchföreläsning eller en sektionsaktivitet. Detta gör att varje dag blir unik vilket gör studentlivet väldigt spännande!

Vad kommer du att blogga om?

Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter som student och ge en inblick i vad som händer på KTH. Det finns inte bara utbildningar utan också inspirerande forskning som jag vill tipsa om. Så klart blir det också inlägg om min egen utbildning, hur tiden kan se ut efter KTH och massa annat som händer bakom kulisserna.

Följ Adams inlägg