Hoppa till innehåll

Aleks

Vad pluggar du på KTH?

Jag pluggar mitt femte (och sista) år till civilingenjör i industriell ekonomi. I tvåan valde jag en datainriktning på programmet så sen dess har jag spenderat mycket tid på att programmera. I fyran fick jag välja ett masterspår och valde interaktion och visualisering inom datateknik. Jag var på utbyte genom KTH en termin på University of Illinois, samt skrev mitt kandidatarbete under två månader i Cape Town, Sydafrika.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag har haft olikt svar på den frågan under mina fyra år på KTH. Det känns verkligen som man kan jobba med så många olika spännande, roliga och utmanande saker inom teknik och industriell ekonomi. Just nu är jag sugen på att jobba med något som blandar teknik, såsom datateknik, med marknadsföring eller innovation.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag sitter nästan aldrig hemma och pluggar, så Coronatiden har varit svår för mig. Jag är oftast i skolans datorsalar och pluggar med mina kompisar. Jag jobbar också som lärarassistent på KTH i flera kurser, vilket gör att jag håller i lektioner och hjälper till vid programmeringslabbar på KTH flera tillfällen i veckan. På kvällarna brukar jag nästan aldrig plugga utan myser hemma eller hittar på saker med mina kompisar.

Vad kommer du att blogga om?

Jag kommer blogga om allt som har med KTH att göra och som jag hade velat veta innan jag började på industriell ekonomi. Jag kommer blogga om vad jag hittar på om dagarna, mina KTH-upplevelser, motgångar och framgångar, studentlivet och alla möjligheter man får genom KTH. Men jag kommer även posta om praktiska saker såsom boende, val av program och hur det verkligen är att plugga på KTH.

Följ Aleks inlägg