Hoppa till innehåll

Hej igen!

Inte trodde jag att jag skulle få äran att få blogga för Utlandsbloggen igen! Världen är ju inte riktigt som vanligt just nu (sedan ungefär ett år tillbaka), och därför kommer inte heller KTHs Utlandsblogg att vara riktigt som vanligt den här våren. Lite mer kring upplägget av Utlandsbloggen följer längre ner i inlägget.

Hur som helst, jag heter Signe, är 22 år och läser mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet Maskinteknik, med masterinriktning Industriell Produktutveckling – Mekatronik. Jag är en musik- och motorsportsintresserad tjej från de småländska skogarna, och flyttade upp till Stockholm direkt efter min gymnasieexamen 2017 för att studera på KTH.

På TUMs campus Garching där majoriteten av mina kurser hölls under mitt år i München!

Jag skrev här på Utlandsbloggen under förra läsåret (2019/2020) när jag gjorde utbytesstudier på Technische Universität München (TUM) i Tyskland. Det var superkul att blogga om mitt utbytesår i München och jag är nu tillbaka under vårterminen, den här gången som utbytesambassadör för att komma med tips och information av vad som är bra att tänka på inför och under utlandsstudier, med särskild inriktning mot Erasmusprogrammet (som i korthet innefattar utlandsstudier inom EU).

För exakt ett år sedan (5 februari 2020) var jag på min första fotbollsmatch, FC Bayern – 1899 Hoffenheim. Publikläktarna såg lite annorlunda ut då…

Under våren kommer olika teman tas upp här på Utlandsbloggen rörande utlandsstudier av mig, Iva och Ludvig. Det kommer att handla om Erasmusstudier, såväl som utlandsstudier i andra världsdelar utanför Europa, samt olika utlandsprojekt som KTH tillhandahåller. Utöver det kommer tips från våra egna erfarenheter som kan vara bra att tänka på inför och under ett utbyte för dig som planerar eller är intresserad av att göra ett utbyte – eller bara helt enkelt vill höra mer av vad utlandsstudier kan innebära!

Jag längtar tillbaka till München och det var ett väldigt givande utbytesår – trots komplikationerna med Coronapandemin. Det gav mig väldigt många erfarenheter – helt andra än de jag hade fått om jag läst mitt tredje år på plats på KTH istället!

Det ska bli jättekul att få blogga igen, och jag hoppas att du följer med under våren på ett annorlunda upplägg av Utlandsbloggen!

Ha en fin fredag!

Hej! Jag heter Signe Stéen och jag läser mitt fjärde år på Civilingenjörsprogrammet Maskinteknik och mitt första år på mastern Industriell Produktutveckling - Mekatronik. Jag gjorde utlandsstudier inom utbytesprogrammet Erasmus på Technische Universität München (TUM) i Tyskland under mitt tredje år som civilingenjörsstudent (läsåret 2019/2020).